back

Питання легалізації трудових відносин обговорили під час семінару з роботодавцями

17 березня 2020

 

 

  Продовжуючи інформаційно-роз»яснювальну кампанію щодо детінізації ринку праці у будівельній сфері, у Ніжинській філії Чернігівського обласного центру зайнятості провели ряд семінарів з роботодавцями.

   Основним стало питання легалізації трудових відносин. До обговорення питання залучилася і державний інспектор праці Ірина Гущина. Мова йшла про правильне оформлення найманих працівників, укладання трудових договорів, законодавчих змін щодо легалізації ринку праці, співпраці бізнесу та контролюючих органів, а також проведення комплексних заходів, спрямованих на детінізацію ринку праці та вдосконалення контролю за оформленням трудових відносин із найманими працівниками.

    Захід пройшов у конструктивному діалозі між усіма його учасниками. За побажаннями учасників семінару розглядалися цілком конкретні питання: умови та правила укладання цивільно-правових угод, терміни проведення інструктажів з охорони праці, відповідальність роботодавців за допуск до роботи працівників без оформлення трудових відносин.