back

Допомога для батьків загиблих воїнів-афганців

09 листопада 2012

В історії нашої країни немало чорних сторінок. Серед них - війна в Афганістіні, яка залишила по собі багато понівечених тіл і душ.

Торкнула ця війна своїм крилом і Ніжинську землю. Навічно застигли у граніті українські сини, молоді та відважні. Кожного з них пам’ятають і їхні бойові побратими. Ті хто пройшов через страшне горнило війни. І вижив…

А особливо тяжко їх батькам, які лишилися сиротами у власних домівках.

08 листопада цього року заступник голови райдержадміністрації Людмила Сипливець, голова районної ради Олег Бузун, голова ради ветеранів Володимир Карпенко та голова міськрайонної спілки ветеранів Афганістану Сергій Ступак, відвідали родини загиблих воїнів-афганців і вручили їм грошову допомогу, передбачену районною Програмою «Ветеран».

Так вони відвідали: Нємченко Ніну Федосіївну (с.Колісники), Орел Катерину Митрофанівну (с.Червоний колодязь) – матерів загиблих воїнів-афганців та Кузьменко Петра Петровича (с.Галиця), батька полеглого солдата. Надалі грошова допомога цим людям буде щомісячною.

Керівництво району сподівається, що така допомога бодай на краплину полегшить життя батькам тих, хто свято виконуючи свій інтернаціональний обов’язок, пішов у безсмертя…

Також Людмила Сипливець, Олег Бузун, Володимир Карпенко та Сергій Ступак поклали квіти до меморіалу загиблим в Афганістані в с.Галиця та побували в селі Безуглівка, біля нещодавно відкритого пам’ятника воїнам-афганцям.