back

Триває підготовка до конкурсу «Жінка року - 2012»

06 листопада 2012

У наш час, час національного й духовного відродження, ми все частіше повертаємося до традицій, які були в нашій державі ще з сивочолої давнини. В них ми черпаємо скарби народної мудрості, наснагу, сподівання на світле майбутнє і кращу долю українського народу. Роль матері-берегині, жінки-лідера постійно піднімалася в різні епохи в суспільстві, але широкого загалу ця важлива тема в нашій державі ще на набрала.

Саме тому Федерація жінок України, прагнучи піднести авторитет жінки як матері на усіх рівнях суспільства, заснувала конкурс «Жінка року».

Тепер подібний конкурс проводиться майже в кожному місті, районі, області. Не виключенням є й Чернігівська область і, зокрема, Ніжинський район.

Мета відзначення жінок – сприяти утвердження позитивного іміджу жінки та становленню гендерної рівності в суспільстві; створення соціальних умов для виявлення професійних, творчих здібностей і талантів жінок, зростання їх ролі у всіх сферах життєдіяльності суспільства; активізувати увагу суспільства до проблем і досягнень сучасної жінки.

05 листопада відбулося засідання оргкомітету по проведенню районного конкурсу «Жінка року-2012».

На даному засіданні були присутні заступник голови райдержадміністрації Людмила Сипливець, заступник голови районної ради Ірина Грозенко, головний спеціаліст відділу у справах сім’ї, молоді та спорту Андрій Штайнеккер, заступник начальника управління агропромислового розвитку Марія Носенко, начальник відділу культури і туризму Антоніна Залозна, заступник редактора газети «Ніжинський вісник» Надія Онищенко.

Присутні на нараді обговорили та розглянули питання організаційного характеру (Положення про проведення конкурсу, місце проведення заходу, час проведення, висвітлення у ЗМІ тощо), а також склад жінок-учасниць конкурсу.

Наша держава по праву пишається жінками-матерями, які встигають і дітей виховувати, і бути своїм чоловікам добрими порадницями, й одночасно успішно очолювати різні державні та громадські посади, жінками-керівниками, лікарями, вчителями, громадськими діячами, жінками, які працюють в галузі сільського господарства та промисловості, держслужбовцями, депутатами різних рівнів тощо.