back

Привітали з професійним святом працівників соціальної сфери району

02 листопада 2012

У першу неділю листопада в Україні, згідно з Указом Президента України від 13.04.1999 № 374/99 відзначають День працівника соціальної сфери.

Це свято є свідченням високої оцінки державою ролі працівників, які щодня забезпечують реалізацію державної політики з питань соціального захисту, зайнятості, організації оплати і безпеки праці, трудових відносин.

Соціальному працівнику доводиться стикатися з різними сферами життя людини і суспільства: фізичним і психічним здоров'ям, особистими і груповими конфліктами, плануванням сім'ї, з проблемами працевлаштування, професійної і соціальної адаптації різних категорій населення, профілактикою асоціальної поведінки, здійсненням правосуддя і багатьма іншими

Соціальна робота - це мистецтво налагоджувати зв'язки між людьми.

День працівника соціальної сфери - професійне свято, яке по праву належить тим, хто виявляє милосердя, створює добро не тільки зі службового обов'язку, а й за велінням совісті та покликом душі.

Людей цієї благородної професії районна влада вшанувала у п’ятницю, 2 листопада.

У залі Ніжинської музичної школи зібрались представники 7 служб, які працюють у соціальній сфері. А це управління праці та соціального захисту населення, управління Пенсійного фонду, територіальний центр по обслуговуванню одиноких непрацездатних осіб, міськрайонний центр зайнятості, районний центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, відділення фонду соціального страхування від нещасних випадків, відділення фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності.

Голова райдержадміністрації Володимир Другаков та голова районної ради Олег Бузун у своїх вітальних виступах наголосили, що соціальний захист – це особлива галузь, яка найближче стоїть до життєвих інтересів усіх громадян, що саме працівники соціальної сфери першими підтримують обездолених, безробітних, інвалідів, самотніх та малозабезпечених людей, сумлінно опікуються їх проблемами та роблять усе можливе, аби для наших людей життя стало кращим, достойнішим, щасливішим.

Очільники району висловили щирі слова вдячності за творчу, натхненну працю, доброту і чуйність, професіоналізм, який проявляють соціальні працівники у своїй роботі та побажали усіляких гараздів людям з благородними серцями.

Зі словами вітання звернувся до присутніх також голова районної ради ветеранів Володимир Карпенко.

Не обійшлося і без почесних грамот та подяк від районної влади та музичних виступів від артистів району, які подарували приємні хвилини радості, тепла, гарного настрою для всіх учасників заходу.