back

РЕАБІЛІТАЦІЯ ДЛЯ ДІТЕЙ З ІНВАЛІДНІСТЮ    

04 лютого 2020

 

     З метою забезпечення якісної організаційної роботи щодо забезпечення реабілітаційними заходами дітей з інвалідністю відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 27.03.2019 р. № 309 «Про затвердження порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для здійснення реабілітації дітей з інвалідністю (далі Порядок). Повідомляємо, що відповідно до Порядку у 2020 році за принципом «гроші ходять за дитиною» можуть бути забезпечені заходами з реабілітації діти з інвалідністю не лише внаслідок дитячого церебрального паралічу, а також діти з іншими захворюваннями.

   Переліки закладів охорони здоров`я, реабілітаційних установ формується фондом соціального захисту інвалідів та оприлюднюється на офіційних веб-сайтах Мінсоцполітики (www.msp.gov.ua) у розділі «Інвалідність» - «Реабілітація дітей з інвалідністю». Законні представники дітей з інвалідності можуть ознайомлюються з переліком цих установ та обрати той заклад до якого вони можуть звернутися з питань забезпечення дитини з інвалідністю реабілітаційними заходами.

    Реабілітаційні заходи проводяться лише на підставі заяви батьків, законних представників дітей з інвалідністю, індивідуальних програм реабілітації дітей з інвалідністю, та медичної довідки форми 027/о

      За додатковою інформацією та оформленням документів звертатись в управління соціального захисту населення Ніжинської РДА, пл. І. Франка, 1,  кімната №8, телефонувати 7-15-87.