back

І знову в районі спортивне свято!

01 листопада 2012

Закінчився чемпіонат з футболу, підведені підсумки І-х обласних спортивних змагань на "Краще спортивне село Чернігівщини".

Призерів та чемпіонів, очільників району та села Талалаївка, працівників спортивного товариства "Колос" та гостей привітно зустріла директор районного будинку культури Світлана Мунтянова. Пролунали фанфари і ведучий Володимир Бутенко запросив до слова голову Ніжинської райдержадміністрації Володимира Другакова.

В своїй промові Володимир Леонідович зробив основні акценти на досягненнях та проблемах районного футболу, та сфері фізичної культури і спорту вцілому. Також подякуавав командам, їх організаторам та спонсорам.

Голова Ніжинської районної організації спортивного товариства "Колос" Володимир Євтух привітав бронзових призерів першості району з футболу команду "Старт" села Талалаївка, їх наставників Віталія Петрика та Миколу Динька, подякував за цікаві ігри і нагородив медалями та памятними знаками.

Потім на сцену запросили срібних призерів Першості – команду "Колос" села Безуглівка та їх незмінного натхненника Михайла Друзя. До речі, ця команда чотири роки не з’являлась на районних змаганнях, і після тривалої перерви - пряме потрапляння на другу сходинку та лише одне очко відставання від чемпіонів.

Для нагородження призерів та з словами вітання до присутніх звернувся голова Ніжинської районної ради Олег Бузун, який відмітив значний прогрес в районному футболі, адже за роки незалежності нашої держави 2012 рік виявився найчисельнішим. На першість району заявились 12 команд, проти минулих 7-8, а на Кубок аж 16. Також Олег Віталійович побажав всім спортсменам подальших успіхів та наголосив, щоб більше саме сільської молоді приймало участь у футбольних матчах. Безуглівські футболісти були нагороджені медалями та кубком за друге місце.

І ось нарешті на сцену вийшли переможці першості - команда "Відродження" села Сальне на чолі з Миколою Чуприною, яка за шаленої, найпотужнішої і найцікавішої підтримки вболівальників, в потужних футбольних баталіях виборола довгоочікувану перемогу.

Володимир Другаков вручив футболістам «Відродження» медалі, кубок за І місце, а також грамотою та пам’ятною відзнакою нагородив Миколу Чуприну за постійну підтримку сільського футболу.

Під звуки метроному всі присутні хвилиною мовчання вшанували пам'ять Андрія Картуна, футболіста команди "Гермес" села Кукшин, який нещодавно трагічно загинув. Шкода, що безжальна смерть обриває життя енергійних, молодих людей, але не в її силах стерти спогади про Андрія в серцях його рідних, друзів, односельців та спортивної спільноти району.

Головний спеціаліст відділу у справах сім'ї, молоді та спорту райдержадміністрації Андрій Штайнеккер нагородив грамотами та почесними відзнаками кращих футболістів сезону: Дениса Олешка (с. Сальне), Анатолія Чирку (с. Безуглівка) та Володимира Куця (с. Талалаївка), а також кращих футбольних арбітрів: Євгенія Яременка (с. Сальне), Михайла Коваля (с. Талалаївка) та Олексія Чернету (с. Григоро-Іванівка).

Наприкінці урочистого заходу голова спортивного товариства "Колос" Володимир Євтух представив учасників І-х обласних спортивних змагань на "Краще спортивне село Чернігівщини" – збірну команду селища Лосинівка на чолі з селищним головою Анатолієм Стрільцем, який взяв активну участь в змаганнях з перетягування канату. В цьому видовищному виді спорту лосинівці поступились лише силачам з Городнянського району і завоювали друге почесне місце. Бронзу отримала команда з міні-футболу, яку очолював Роман Яременко. В загальному підсумку селище Лосинівка зайняло серед понад двадцяти кращих сіл області 5 місце, яке для перших виступів є досить гарним результатом, за що велика вдячність селищному голові Анатолію Стрільцю, директору ТОВ "Лосинівка-Агро" Анатолію Кушіренку та всім учасникам.

Ніжинська районна організація спортивного товариства «Колос» висловлює щиру вдячність за допомогу в організації свята заступнику голови райдержадміністрації Людмилі Сипливець, районному відділу культури і туризму, та усім артистам, які стали окрасою цього урочистого свята.

Це свято відбулося завдяки постійній підтримці голови Ніжинської райдержадміністрації Володимира Другакова, за що йому всі присутні щиро вдячні.

Олена Кошарна

провідний спеціаліст Ніжинської районної

організації спортивного товариства "Колос"