back

Подія державного значення.

19 жовтня 2012

19 жовтня в селі Переяслівка відбулася подія державного значення – відкриття підвідного газопроводу.

Гостями урочистого свята були перші особи області та району, які не оминули увагою дану подію. Це голова облдержадміністрації Володимир Хоменко, народний депутат України Іван Куровський, голова правління публічного акціонерного товариства «Чернігівгаз» Алла Ярова, заступник голови облдержадміністрації Віктор Тканко, депутат обласної ради Микола Донець,керівництво району, жителі територіальної громади, представники ЗМІ.

Урочистості розпочалися із освячення газової підстанції, яку провів настоятель місцевого храму о.Василій.

Зі щирими словами вітання до місцевого населення звернулися і поважні гості Володимир Хоменко, Іван Куровський, Володимир Другаков, Алла Ярова, Микола Жимань. Усі виступаючі говорили про важливість даної події. Адже цього моменту місцеві жителі чекали більше шести років і саме тепер, за підтримки облдержадміністрації, районної влади, з допомогою спонсорів, меценатів , зокрема Івана Куровського, Ніжинського консервного комбінату, та інших, нарешті в домівках села Переяслівка запалає блакитний вогник тепла. За привітаннями не забули згадати і про сусідні села Бурківка та Черняхівка, які є наступними в черзі газифікації Ніжинського району, і, як зазначили Алла Ярова та Володимир Хоменко, вони вже якнайшвидше святкуватимуть появу газу в своїх оселях.

Привітавши селян та гостей свята, Володимир Хоменко, Алла Ярова та Іван Куровський запалили перший в селі газовий вогонь. А потім свято продовжилося концертом художньої самодіяльності за участю народного колективу села Бурківка Ніжинського району, співаків з смт.Лосинівка та м.Ніжин, які приїхали привітати селян зі святом.

Свято вийшло значущим і важливим, адже було довгоочікуваним, витриманим. Тепер ще одне село району під'єднано до загальнодержавної системи газопостачання і, маємо надію, що це дасть поштовх для подальшого розвитку і процвітання Переяслівки.