back

Фахівцям із соціальної роботи вручили велосипеди

19 жовтня 2012

Виконуючи соціальні ініціативи Президента України, до штату районного центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді було введено 15 посад фахівців із соціальної роботи. Основна функція спеціалістів – соціальна допомога сім’ям, які перебувають у складних життєвих обставинах. Наприклад, забезпечити на зиму паливом, допомогти одягом та взуттям, сприяти в оформленні соціальних виплат, необхідних документів та налагодженні сприятливого мікроклімату в сім'ї, й , найголовніше, щоб кожна дитина була зігріта теплом матері й батька.

Справа ця непроста, отож, приймаючи людину на роботу, керівництво центру ретельно підбирало кандидатури та погоджувало їх із сільськими головами. Адже фахівець із соціальної роботи обслуговує найуразливіші категорії населення, що проживають на територіях відповідних сільрад.

А оскільки за кожним з них закріплено до 1,5 тисячі людей, то працювати доводиться у двох, трьох, а то й чотирьох населених пунктах. Бути мобільним у своїй роботі без транспорту складно.

Враховуючи це, за рахунок дотації із державного бюджету, закуплено велосипеди. Сподіваємось, це надасть змогу оперативно розв’язувати проблеми сімей, дітей та молоді, які опинилися в кризі.

З такою надією та побажаннями досягти позитивних результатів заступник голови райдержадміністрації Людмила Сипливець та директор центру Олена Подпоріна вручили велосипеди кожному фахівцю із соціальної роботи.

За інформацією ЦСССДМ