back

Про стан пасажирських перевезень у районі, підсумки відпочинкової кампанії та підготовку до опалювального сезону обговорили представники ІГС

27 вересня 2019

        26 вересня відбулось чергове засідання Громадської ради при райдержадміністрації. Відповідно до плану роботи консультативно-дорадчого органу на порядок денний було винесено три питання.

      Перш за все представників інститутів громадянського суспільства цікавило питання пасажирських перевезень у районі. Адже уже тривалий час не ходять рейсові автобуси до сіл Богданівки, Переяслівки та Перебудови, що викликає значну соціальну напругу серед мешканців цих населених пунктів. Як зауважив начальник відділу економічного розвитку і торгівлі Вадим Шелест, керівництвом райдержадміністрації вживаються відповідні заходи з метою якнайшвидшого відновлення руху автобусів. Зокрема, проводяться зустрічі з перевізниками, напрацьовані відповідні пропозиції та направлені до облдержадміністрації щодо проведення конкурсів на перевезення. Це питання на постійному контролі у голови райдержадміністрації. Члени громадської ради висловили свої рекомендації щодо вирішення цієї проблемної ситуації.

         Також учасники засідання обговорили питання підготовки об’єктів соціальної сфери до роботи в опалювальний період 2019-2020 років. Головний спеціаліст відділу містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства Володимир Лозовий наголосив, що до початку опалювального сезону буде завершено весь комплекс робіт, передбачених відповідним планом заходів. Крім того, він озвучив питання обов"язкового облаштування засобами дистанційної передачі вузлів комерційного обліку природного газу. Проте наразі є проблеми з фінансування таких заходів. 

     Про підсумки проведення організованого відпочинку учнівської молоді інформувала представників громадськості  головний спеціаліст відділу освіти Людмила Івашко.

        По кожному з розглянутих питань членами громадської ради були прийняті відповідні рішення та рекомендації. На завершення роботи обговорили порядок денний наступного засідання, яке відбудеться у листопаді.

Сектор інформаційної діяльності

та комунікацій з громадськістю райдержадміністрації