back

Влада приділятиме ще більшу увагу підтримці і забезпеченню ветеранів

28 вересня 2012

«Ми повинні щодня піклуватися про наших ветеранів війни та праці. Я переконаний, що влада просто зобов’язана зробити життя людей похилого віку в Україні кращим! На це спрямовані й соціальні ініціативи Президента Віктора Януковича, які чітко й успішно виконуються, – наголосив віце-прем’єр Сергій Тігіпко. – В уряду були дуже тяжкі два роки. Але ми досягли економічного зростання, і тепер маємо змогу допомогти найменш захищеним громадянам, перш за все пенсіонерам. Кожну копійку, яку держава отримає завдяки підйому в економіці, ми будемо спрямовувати на соціальні виплати і пенсії».

З початку року уряд на 25 відсотків збільшив виплати інвалідам війни. Майже вдвічі зросли виплати ветеранам до Дня Перемоги, збільшені виплати для учасників війни і сімей померлих інвалідів. А з 1 липня почалося підвищення пенсій військовим пенсіонерам, яке пройде в три етапи. У результаті, виплати військовим пенсіонерам зростуть більше, ніж на третину. Головне, що слід відзначити, – у країні вдвічі скоротилась кількість людей, котрі отримують пенсію меншу, ніж 1000 гривень. Раніше таких було 7,6 мільйонів, зараз – 3,6 млн. І, що дуже важливо, соціальні ініціативи Президента України продовжуватимуться й у наступному році!

Також Сергій Тігіпко зазначив, що влада робить усе можливе для поліпшення медичного обслуговування людей похилого віку. Необхідно забезпечити пенсіонерам і ветеранам якісне лікування та оздоровлення. Мають подешевшати ліки, зокрема препарати для лікування серцево-судинних захворювань (вітчизняні виробники знизять ціну на них на 20 відсотків). Крім цього, для успіху медичної реформи потрібно збільшити зарплату медпрацівникам.

Реальну турботу влади відчувають ветерани і на Чернігівщині. На Придесенні збільшено пенсії для майже 346 тисяч жителів – у середньому на 114 грн. Додаткові видатки становлять близько 43 мільйони гривень щомісяця. Середній розмір пенсій учасників війни, нагороджених орденами і медалями, зріс на 175 гривень, членів сімей померлих військовослужбовців – на 254 грн. Удвічі збільшено розмір щорічної разової грошової допомоги інвалідам війни. В області до свята Перемоги таку допомогу одержали понад 72 тисячі ветеранів – на загальну суму більше 30 мільйонів гривень. Понад 80 тисяч вкладників Чернігівщини (а це – в основному, люди похилого віку) вже отримують по 1000 гривень, причому на відміну від гучних скандалів, якими супроводжувалися виплати «Юлиної тисячі», нині все відбувається чітко, спокійно, без сварок і черг. Жителі задоволені – слова Президента Віктора Януковича не розходяться з ділом. Адже мета владної команди, зокрема на Чернігівщині, робити добро та служити людям!

Віктор Мудрий,

м. Чернігів