back

Про готовність об’єктів соціальної сфери та житлово-комунального господарства району до роботи в осінньо-зимовий період 2012-2013 років

27 вересня 2012

26 вересня відбулось розширене засідання Колегії, яке провів голова райдержадміністрації В.Л.Другаков. Участь у засіданні взяли: голова районної ради О.В.Бузун, селищний, сільські голови, керівники установ, організацій, структурних підрозділів РДА. Були розглянуті питання:

1.Про готовність об’єктів соціальної сфери та житлово-комунального господарства району до роботи в осінньо-зимовий період 2012-2013 років;

2.Про стан виконавської дисципліни, організації виконання завдань, визначених актами законодавства, розпорядженнями і дорученнями Президента України, Кабінету Міністрів України (в т.ч. дотримання вимог Закону України «Про державну службу») та роботи із зверненнями громадян.

З доповіддю по першому питанню виступив заступник голови райдержадміністрації А.В. Пономаренко:

Готовність об’єктів соціальної сфери до роботи в осінньо-зимовий період характеризується низкою критеріїв серед яких є:

- належний технічний стан будівель, споруд, обладнання;

- реалізація організаційних заходів, спрямованих на забезпечення сталого проходження опалювального періоду;

- своєчасні розрахунки за відпущені енергоносії та забезпечення необхідної кількості палива.

З метою підготовки об’єктів до роботи в осінньо-зимовий період 2012-2013 06 червня 2012 року відбулося розширене засідання виїзної колегії райдержадміністрації на території Григоро-Іванівської с/р. За підсумками розгляду питань піднятих на засіданні колегії видано розпорядження голови райдержадміністрації від 06 червня 2012 року № 268, яким затверджено заходи по підготовці об’єктів соціальної сфери та житлово-комунального господарства до роботи в осінньо-зимовий період 2012/13 р.р.

На виконання вищезазначених заходів та відповідно до Програми «Реформування і розвитку житлово-комунального господарства Ніжинського району на 2009-2014 роки» керівниками управлінь, відділів структурних підрозділів райдержадміністрації, селищним, сільськими головами проведена значна підготовча робота до осінньо-зимового періоду 2012-2013 років.

Зокрема відділом освіти райдержадміністрації розроблені заходи з підготовки навчальних закладів до початку нового навчального року та їх стабільної роботи в опалювальний період. На даний час у навчальні заклади району завезено 664 т вугілля марки АС, що становить 93 % від потреби. Також планується до початку опалювального періоду завезти 50 т вугілля марки ДГР-200. Крім того, завдяки високій якості палива, школи району на 15% менше від запланованого використали вугілля і у кожному закладі освіти існує запас палива з попереднього опалювального періоду. Загальний залишок на 20.09.2012 р. становить 15,2 т торфобрикету та 10,3 м3 дров. До початку опалювального періоду, згідно з графіком, проводиться повірка газових лічильників у Лосинівській, Безуглівській, Данинській, Талалаївській, Галицькій та Григоро-Іванівській школах. В усіх навчальних закладах проведено поточні ремонти, в тому числі профілактичні роботи систем тепло-, водо-, та газопостачання, ремонти покрівель. Наразі керівниками навчальних закладів оформляються паспорти готовності шкіл до роботи в опалювальний період 2012-2013 р.

Значна робота проведена по підготовці медичних закладів до роботи в новому опалювальному сезоні. З 50 медичних закладів, що функціонують в районі, 26 газифіковані (1 лікарня, 3 амбулаторії, 22 ФАПи), в селах: Радгоспне та М.Кошелівка ФАПи опалюються електроенергією, 1 медустанова (ЦРЛ) має централізоване опалення. На даний час у всіх медичних закладах проведена ревізія опалювальних систем. Виконані роботи по теплозабезпеченню приміщень медзакладів (ремонт покрівель, ущільнення дверей, вікон). Зокрема, у Талалаївській амбулаторії проведена, заміна вікон на металопластикові та ізоляція тепломережі Галицької амбулаторії. Проведена перевірка технічного стану насосних агрегатів, вузлів обліку енергоносіїв, контрольно-вимірювальних приладів, при необхідності здійснено їх поточний ремонт та повірку. Знятий на повірку теплолічильник по Ніжинській ЦРЛ (1,7 тис.грн.) та газові лічильники ФАПів в селах: Пашківка, Крапивне, Григоро-Іванівка, Перемога, амбулаторії с. Талалаївка (1,5 тис.грн.). Закінчена газифікація ФАПів сіл: Липів Ріг, Березанка. Станом на 20.09.2012 року забезпечення медустанов твердим паливом становить:

Річна потреба в паливі Наявність палива % забезпечення Потреба коштів тис.грн. Вугілля (т) 71,5 61,5 81,5 146,6 Дрова (м3) 111,8 111,8 100 На даний час мережа закладів культури району складається з 50 окремо розташованих будівель: - 7 буд. опалюються за допомогою газу; - 14 буд. на твердому паливі; - 14 буд. за допомогою повітронагрівачів.

Не опалюватимуться зовсім 13 будівель, частково опалюватимуться 2 музеї (районний військово-історичний музей ім.. М.П Кривоноса в с. Вертіївка та історично-краєзнавчий музей Україно-Чесько-Словацької дружби с. Світанок. Станом на 20.09.2012 р. виконані ремонтні роботи по чотирьом закладам культури на загальну суму 76899 грн. Управлінням праці та соціального захисту населення райдержадміністрації проведена робота по забезпеченню пільгових категорій населення паливом та оформлення пільг готівкою по відшкодуванню витрат на придбання твердого палива та скрапленого газу. Соціальними робітниками оформлено субсидію готівкою на відшкодування витрат на придбання твердого палива та скрапленого газу 192 самотнім на суму 154,7 тис. грн. По наданню пільг готівкою на придбання твердого палива оформлено 346 одиноким на суму 152,8 тис. грн. Всі сільські та селищна рада допомогли самотнім громадянам у оформленні документів на отримання готівки на відшкодування витрат на придбання твердого палива та скрапленого газу. З коштів акції “Милосердя” надана грошова допомога 10 малозабезпеченим громадянам на суму 2353 грн. 5 одиноких, які не в змозі себе обійти, влаштовані до будинків-інтернатів області. Проживаючим у стаціонарному відділенні закуплено постільну білизну, одяг. Укладені угоди з 3-ма базами на постачання продуктів харчування. Працює фітобар. Закуплено чашки, запарник та термос. Силами обслуговуючого персоналу було посаджено та зібрано овочеві культури для проживаючих у стаціонарному відділенні. Заготовлено 3 тонни картоплі та 1,7 тонни овочів. Засолено 300 кг огірків, законсервовано 10 л зелені. Населення району надало продукти харчування на суму 6217 грн. Станом на 01.09.2012 року прийнято 1630 заяв на отримання готівки (965,5 тис. грн.) на придбання твердого палива та скрапленого газу, що становить 100% потреби, а саме:

ветеранам війни - 1351 чол. на суму 758,8 тис. грн.

багатодітним сім’ям - 55 чол. на суму 27,1 тис. грн.

педагогам та медикам на пенсії - 148 чол. на суму 140,6 тис. грн.

учасникам ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС - 70 чол. на суму 33,3 тис. грн.

ветеранам органів внутрішніх справ - 6 чол. на суму 2,9 тис. грн.

З метою належного функціонування соціальної інфраструктури району в зимовий період шляхобудівельними організаціями виконано ремонт доріг загального користування обласного та районного значення протяжністю 220 км, зокрема філією «Ніжинський райавтодор» на суму 2300,0 тис.грн.та Вертіївською ДЕД на суму 4526,0тис.грн. Також відремонтовано 15 км комунальних доріг на суму 160 тис.грн., заготовлено 1000 т посипочного матеріалу (пісок), планується завезти 1000 т солі.

Керівникам установ та організацій потрібно взяти на контроль проведення до опалювального сезону навчання та переатестацію персоналу, які обслуговують обладнання водо-, теплопостачання та водовідведення, займаються перевіркою технічного стану димовентеляційних каналів, особливо котелень, що працюють на газовому паливі.

До початку опалювального сезону всім установам бюджетної сфери необхідно заключити договори на поставку та транспортування газу, особливу увагу звернути на переатестацію персоналу, що буде обслуговувати обладнання газо-, водо-, постачання.

Про готовність закладів освіти, культури, медицини району до роботи в осінньо-зимовий період 2012-2013 років інформували: начальник відділу освіти Л.В. Лозова, начальник відділу культури і туризму А.М.Залозна, заступник головного лікаря Ніжинської ЦРЛ В.О. Полторацький.