back

До Дня партизанської слави

24 вересня 2012

22 вересня на державному рівні відзначається День партизанської слави. Згідно з Указом Президента України «Про День партизанської слави» від 30.10.2001 року №1020/2001 свято встановлено з метою всенародного вшанування подвигу партизанів і підпільників в період Великої Вітчизняної війни 1941-1945 років, увічнення їх пам’яті.

Неабиякий вклад у визвольну справу внесли партизани. За роки війни понад 180 тисяч перебувало у загонах та з’єднаннях, близько 30 відсотків – загинуло. Та ще більше пішло із життя у післявоєнні роки. Й 71-шу річницю початку партизанського руху на Україні зустріла лише незначна кількість цих патріотів. Їм уже переважно за 80. Для багатьох вийти із свого подвір’я – проблематично. Наприклад, у Колісниках залишилося всього п’ятеро з тих, хто пізнав справжню таїну партизанського лісу.

Напередодні знаменної дати кожного з них відвідали керівники району та голова районної ради ветеранів. У першу чергу районне керівництво бажало ветеранам найнеобхіднішого – здоров’я, а ще поваги і любові від молодого покоління.

Заступник голови райдержадміністрації Л.С. Сипливець разом з сільським головою В.В. Орлом відвідали учасників партизанського руху в селі Григоро-Іванівка, привітали зі святом та вручили матеріальну допомогу.