back

Подяка служби зайнятості директору Державного підприємства «Ніжинське лісове господарство»

21 червня 2019

Вже багато років триває взаємовигідна співпраця Ніжинської філії Чернігівського ОЦЗ з Державним підприємством "Ніжинське лісове господарство". Підбір кадрів із числа безробітних, професійне навчання на замовлення роботодавця, організація тимчасових оплачуваних робіт - до недавнього часу таким був перелік форм нашої взаємодії. З цього року ми започаткували ще одну взаємну справу - колектив Ніжинського лісгоспу з великою відповідальністю та енергійністю включився у профорієнтаційну роботу серед шкільної молоді.  Тільки в червні більше 100 унів ніжинських шкіл побували у гостях у ДП «Ніжинський лісгосп». 14 червня  відбулася професіографічна екскурсія для школярів Ніжинської гімназії №3, які відвідують пришкільний літній табір відпочинку. Під час екскурсії цікаво про професію лісівників розповідала голова профспілки Юлія Стрілець. Іінженер з лісових культур Оксана Поліщук розкривала дітям таємниці деяких рослин. До екскурсії приєднався директор підприємства Юрій Болоховець - крім цікавих історій із життя лісівників діти познайомилися із новинкою - мобільним додатком, програмою PlantSnap, яка розпізнає рослини і тварини при наведенні на них камери смартфона. Не дивлячись на пекуче сонце, задуху, діти довго і радо спілкувалися з лісівниками та виразили величезне бажання насаджувати ліси.

 

Директор підприємства Юрій Болоховець активно втілює в життя свою ідею - підняти рейтинг професії лісівника, повагу до неї. Робота в лісі не проста і дуже відповідальна. Люди які працюють в лісі є фанатами своєї справи. Якщо це не так – людина працювати не зможе. Починаючи із самого простого – збору лісового насіння, спостереження за плодоношенням лісових порід, вирощуванням садивного матеріалу, створенням лісових культур і т. д. Це не просто якийсь процес, який проходить, так би мовити за конвеєром, а цілий комплекс робіт, залежний від своєї пори. 

 

Мало просто любити природу, використовуючи її для власного задоволення та відпочинку. Вже сьогодні кожен підростаючий українець повинен відчути свою відповідальність за стан навколишнього середовища, зберігати його, примножувати зелені насадження. Тому професіографічні екскурсії, які дають змогу поспілкуватися зі школярами, розповісти про особливості і професії, і самої природи, стали для лісівників ще однією можливістю донесення до свідомості школярів проблеми лісу. Та й самі школярі активно включаються в діалог, демонструючи свої знання правил поводження у лісі.

 

За плідну співпрацю в питаннях вирішення проблеми зайнятості населення та значний внесок у профорієнтаційну роботу зі шкільною від імені служби зайнятості директор Ніжинської філії ЧОЦЗ Володимир Власенко вручив Юрію Болоховцю Подяку.