back

Добрі справи народного депутата України Івана Куровського

21 вересня 2012

Днями у народного депутата України Івана Куровського відбулась зустріч з колективом Ніжинської центральної районної лікарні.

День Державного Прапора й День незалежності України Іван Куровський відзначав разом з жителями Ніжинщині в Лосинівці. День тоді був аж надто насиченим: відкриття групи в дитячому садочку, підняття прапора біля сільської ради, урочиста хода центральною вулицею, покладання квітів до обеліска Слави, зустріч з громадою в місцевому Будинку культури, святковий концерт. Поміж цим головний лікар Ніжинської центральної районної лікарні Юрій Солодько кілька хвилин поспілкувався з Іваном Івановичем, розповів про турботи й проблеми медичного закладу. За коротку розмову Куровський встиг почути те, що найбільше хвилює адміністратора. Вже за кілька днів, після вихідних, у лікарню приїхали спеціалісти й взялися оцінювати ситуацію.

Минуло трохи більше місяця, а в районній лікарні, в двох відділеннях – неврологічному й лор-очному старі дерев’яні вікна замінені на сучасні метало-пластикові. Не одне й не два. П’ятдесят. За рахунок Куровського. Зробили все – від «А» до «Я». Демонтували, поставили, зробили відкоси, пофарбували. Тепер і пацієнтам буде тепло й затишно, й медперсоналу працюватиметься комфортно.

Колектив дружно вийшов на зустріч з народним депутатом, й так само дружно всі дякували йому за допомогу. Перш за все,- головний лікар, після нього колеги.

- Ви не людина трибуни, ви людина слова й діла,- звернувся до почесного гостя завідуючий хірургічним відділенням Ігор Садовський.

Куровський відповів, що не з чуток знає про складну й надзвичайно відповідальну професію лікаря. Його брат був медиком.

- Моя допомога райлікарні – це дрібниця. Й не в грошах, а в цілому в галузі. Я один не можу власним коштом вирішити всі проблеми медицини, тож держава повинна подбати про неприбуткову, не комерційну, але вкрай важливу й необхідну людям охорону здоров’я. Бюджет для того й створюється, аби забезпечувати повноцінне функціонування тих галузей, які забезпечують якість життя наших людей. Я вважаю, що головний лікар повинен турбуватися про пацієнтів, а не про те, що в приміщенні протікає дах, чи потрібно замінити вікна. Це турбота держави. Як і створення належних умов праці для медиків.

Голова райдержадміністрації Володимир Другаков, розповідаючи Івану Івановичу про районну лікарню, сказав, що цей медичний заклад повернутий обличчям до людей. Що сюди намагаються потрапити на лікування не лише мешканці району, а й міста, й інших населених пунктів. Адже знають, що, не зважаючи ні на що, їм нададуть кваліфіковану медичну допомогу. - Ми на своєму рівні намагаємося вирішувати проблеми. Й не тільки районної лікарні. Але без підтримки Івана Івановича нам навряд чи вдалося б зробити стільки добрих справ для населення району. Він лобіював наші інтереси на всіх рівнях, допомагав вирішувати проблемні питання. Сподіваюся, що й надалі наша співпраця буде плідною й корисною,- звернувся до присутніх голова районної ради Олег Бузун.

- Добрі справи зараховуються і тут, і там, - переконана завідуюча терапевтичним відділенням Зінаїда Литвиненко, щиро дякуючи Куровському за допомогу від імені колективу лікарні.

І ще одна, здавалося б незначна, але значима за своєю суттю деталь. Зі словами подяки від імені жителів вулиць Арвата, Афганців та Павлика Морозова виступив ніжинець Андрій Гомоляко. Чому в лікарні? Тому, що вже три тижні намагається озвучити громадське спасибі народному депутату за те, що їхні три вулиці нарешті освітлені. А Куровський, як завжди скромний, лише потис руку чоловіку й у відповідь сказав своє: «Спасибі».

Олена Найда

Фото автора