back

Обговорення проекту Концепції гуманітарного розвитку України на період до 2020 року

19 вересня 2012

19 вересня 2012 року відбулося засідання «круглого столу» щодо обговорення проекту Концепції гуманітарного розвитку України на період до 2020 року під головуванням заступника голови райдержадміністрації Л.С. Сипливець, на якому були присутні представники гуманітарних і соціальних галузей району.

У своєму виступі Людмила Сергіївна наголосила, що це документ, який аналізує сучасний стан гуманітарного розвитку в Україні, визначає основні цілі, пріоритети, завдання та принципи державної політики та політики в галузі гуманітарного розвитку на період до 2020 року, а також стратегічні напрями, механізми її реалізації та очікувані результати.

Завідувач сектору з питань внутрішньої політики Н.М. Дерека охарактеризувала основні положення документу та мету впровадження Концепції

Участь в обговоренні взяли начальник служби у справах дітей О.В.Жадько, начальник відділу освіти Л.В.Лозова, спеціаліст відділу культури і туризму С.Й. Коваль.

Пропозиції, які висловили учасники зібрання будуть направлені до облдержадміністрації для узагальнення.

Учасники засідання, обговоривши проект, зробили висновок, що практичне досягнення зазначених у Концепції цілей полягає в оптимізації та розширенні переліку державних гуманітарних програм з урахуванням фундаментальних цінностей свободи, справедливості, солідарності, демократичних принципів, верховенства права, захисту фундаментальних прав і основних свобод людини, які полягають у подоланні бідності, безробіття й дискримінації людини, рівному доступі до освіти, медицини, культури та житла, рівних можливостях для чоловіків та жінок, захисті довкілля, подолання ксенофобії, створенні умов для вільної діяльності засобів масової інформації і доступу до публічної інформації, підтримці молоді, піклуванні про дітей та літніх людей.

Підводячи підсумки, заступник голови райдержадміністрації Л.С. Сипливець зазначила, що впровадження Концепції сприятиме утвердженню демократичного, консолідованого суспільства, де знання та можливості їх практичного застосування є важливим засобом самореалізації і розвитку особистості, і тим самим сталого розвитку держави; стимулюватиме зменшення розриву у рівні життя між різними соціальними верствами; поліпшить моральне та фізичне здоров’я суспільства; служитиме розвитку інформаційного суспільства; сприятиме соціально-культурній активізації громадянина та громадянського суспільства.