back

Серпнева конференція педагогічних працівників Ніжинщини

03 вересня 2012

За два дні до початку нового навчального року відбулася традиційна конференція педагогічних працівників Ніжинщини. Про підсумки розвитку дошкільної, загальної середньої та позашкільної освіти у 2011-2012 навчальному році та про стан підготовки до 2012-2013 навчального року, про визначення основних завдань із впровадження нових стандартів початкової школи звітувала завідувач відділу освіти райдержадміністрації Леся Лозова.

Щирі слова вітання вчителям Ніжинщині напередодні Першого вересня надіслав депутат Верховної Ради Іван Куровський. Вітальне слово тримав і директор агроінституту Василь Лукач. Він подякував сільським вчителям за високий рівень знань у цьогорічних вступників, назвав їхні імена і результати. З ким, як не з вчителями поділитися своєю задумкою і мега-планами – створити на теренах Ніжинського агроінституту Північний навчально-виробничо-науковий центр з метою об’єднати навколо нього всі аграрні ліцеї, утримати прадавню могутню кузню кадрів агровиробництва.

Цю слушну пропозицію підтримала й районна влада. Голова районної ради Олег Бузун наголосив, що не допустять зниження рівня акредитації такого славетного ВУЗу, як і оптимізації загальноосвітніх навчальних закладів. Районна влада відслідковує і намагається всебічно сприяти розвитку галузі освіти.

«Хай розвивається освіта, а ви в освіті вдосконалюйтесь» - побажав вчительській аудиторії Олег Бузун.

Почесною грамотою районної ради нагороджений директор Світанківської ЗОШ І-ІІІ ст. Анатолій Горлач. Грамотами районної ради - Ніна Ткач, Олена Коваль та Михайло Хомченко. Подяки оголошено Світлані Друзь, Людмилі Білій, Юлії Градобик, Любові Наконечній.

Володимир Другаков побажав вчителям тільки розвитку і руху вперед. І принагідно ще раз нагадав, що на порядку денному відкриття ще двох дошкільних навчальних закладів у Григоро-Іванівці та Безуглівці Від голови облдержадміністрації вручив ключі отримувачу новенького шкільного автобуса – Вертіївському міжшкільному навчально-виробничому комбінату. А також сертифікат на мультимедійний комплекс з дошками директорам шкіл – Віктору П’ятницькому, Петру Козачуку, Валентині Кунтиш. Грамотами райдержадміністрації нагороджено Раїсу Вірич, Наталію Тимченко, подяки голови райдержадміністрації оголошені Олександру Орлову та Світлані Гаценко.

Галузеві нагороди – Почесні грамоти Міністерства освіти і науки України отримали Валентина Борщ, Світлана Гакал, Тетяна Черненко. Спільною Почесною грамотою Міністерства науки і освіти, Міністерства молоді і спорту нагороджена Алла Ковтун та колектив Липіврізької ЗОШ І-ІІ ст. Грамоту Міністерства освіти і науки та Міністерства молоді і спорту України адресовано колективу Лосинівської ЗОШ І-ІІІ ст. Грамотою управління освіти і науки облдержадміністрації нагороджений колектив ДНЗ «Колосок». Цієї нагороди удостоєна також Надія Ременюк, Світлана Сюр. Грамоти відділу освіти отримали Світлана Сюр та Любов Храпата.

Вінцем урочистостей стали вітання талалаївських школярів.

Галина Куліч