back

Порядок подання заяв для участі в установчих зборах з формування нового складу Громадської ради при Ніжинській райдержадміністрації

04 лютого 2019

Відповідно до абзацу шостого пункту 8 Типового положення про громадську раду при міністерстві, іншому центральному органі виконавчої влади, Раді міністрів Автономної Республіки Крим, обласній, Київській та Севастопольській міській, районній, районній у мм. Києві та Севастополі державній адміністрації, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 03 листопада 2010 року № 996 (далі — Типового положення), повідомляємо.

Установчі збори з формування нового складу Громадської ради при Ніжинській райдержадміністрації відбудуться 04 квітня 2019 року, початок о 15:00 год. Початок реєстрації: о 14:30 год.

Місце проведення: м.Ніжин, вул. Батюка 5а, зала засідань районної державної адміністрації.

До участі у зборах запрошуються інститути громадянського суспільства (представники громадських об’єднань, релігійних, благодійних організацій, творчих спілок, професійних спілок та їх об’єднань, асоціацій, організацій роботодавців та їх об’єднань, недержавних засобів масової інформації, які зареєстровані в установленому порядку і провадять діяльність на території України).

Інститут громадянського суспільства незалежно від своєї організаційної структури та наявності місцевих осередків (відокремлених підрозділів, філій, представництв, місцевих організацій тощо) для участі в установчих зборах делегує одного представника, який одночасно є кандидатом на обрання до складу Громадської ради.

До складу Громадської ради не можуть бути обрані представники інститутів громадянського суспільства, які є народними депутатами України, депутатами Верховної Ради Автономної Республіки Крим та місцевих рад, посадовими особами органів державної влади, органів влади Автономної Республіки Крим та місцевого самоврядування. Для участі в установчих зборах до Ініціативної групи з підготовки установчих зборів з формування нового складу Громадської ради при Ніжинській райдержадміністрації (далі — Ініціативна група) подається заява, підписана керівником інституту громадянського суспільства з додатками.

До заяви додаються:

1. Рішення, прийняте у порядку, встановленому установчими документами інституту громадського суспільства, про делегування для участі в установчих зборах представника, який одночасно є кандидатом на обрання до складу Громадської ради.

2. Біографічна довідка делегованого представника інституту громадянського суспільства із зазначенням його прізвища, імені, по батькові, посади, місця роботи, посади в інституті громадянського суспільства, контактної інформації.

3. Копія виписки з Єдиного державного реєстру підприємств та організацій та витяг із статуту (положення) інституту громадянського суспільства щодо цілей і завдань його діяльності, засвідчені в установленому порядку.

4. Інформація про отримання інститутом громадянського суспільства як володільцем бази персональних даних його членів згоди делегованого ним представника на обробку його персональних даних.

5. Інформація про результати діяльності інституту громадянського суспільства (відомості про проведені заходи, реалізовані проекти, виконані програми, друковані видання, подання інститутом громадянського суспільства відповідному органу письмових обґрунтованих пропозицій і зауважень з питань формування та реалізації державної політики у відповідній сфері та інформування про них громадськості тощо) протягом року до дня подання заяви (у разі, коли інститут громадянського суспільства працює менше року, - за період діяльності). Відомості про місцезнаходження та адресу електронної пошти інституту громадянського суспільства, номер контактного телефону.

Також електронною поштою одним файлом, названим за прізвищем кандидата, на адресу [email protected] надсилається інформація про результати діяльності інституту громадянського суспільства за останній рік і біографічна довідка делегованого ним представника.

Документи від ІГС приймаються з 11 лютого 2019 року (крім вихідних та святкових днів) з 9:00 до 17 год. за адресою: 16600, м.Ніжин, вул. Батюка, 5а, каб.20 (сектор інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Ніжинської райдержадміністрації).

Відповідальна особа за прийом та зберігання документів від ІГС — Дерека Ніна Миколаївна, завідувач сектору інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю  райдержадміністрації.

E-mail: [email protected]

Телефони для довідок: (04631) 2-01-29.

За 30 календарних днів до проведення установчих зборів, а саме 05 березня 2019 року о 17:00 год., приймання заяв для участі в установчих зборах припиняється.

Датою подання пакету документів (паперового варіанту) для участі в установчих зборах є дата їх надходження до Ініціативної групи з підготовки установчих зборів для формування нового складу Громадської ради при Ніжинській райдержадміністрації.

На підставі поданих заяв Ініціативна група складає список кандидатів до складу Громадської ради, які братимуть участь в установчих зборах, та список представників інститутів громадянського суспільства, яким відмовлено в участі в установчих зборах, із зазначенням підстави для відмови.

Підставами для відмови представнику інституту громадського суспільства в участі в установчих зборах є:

• невідповідність документів, поданих інститутом громадського суспільства, вимогам Типового положення;

• неусунення інститутом громадянського суспільства невідповідності поданих документів вимогам, встановленим Типовим положенням, у строк, визначений Типовим положенням;

• невідповідність інституту громадянського суспільства або делегованого ним представника вимогам, встановленим пунктом 6 Типового положення;

• недостовірність інформації, що міститься в документах, поданих для участі в установчих зборах;

• відмова інституту громадянського суспільства від участі в установчих зборах шляхом надсилання Ініціативній групі офіційного листа;

• перебування інституту громадянського суспільства, який делегував свого представника для участі в установчих зборах, у процесі припинення.

Зразки заяви з додатками документів

Ініціативна група з підготовки установчих зборів з формування нового складу Громадської ради при Ніжинській райдержадміністрації