back

21-а річниця незалежності України: здобутки та досягнення

29 серпня 2012

У центрі сучасної політично-правової системи України знаходяться права і свободи громадянина. Про це Президент України Віктор Янукович сказав у своєму виступі під час урочистостей з нагоди 21-ї річниці незалежності нашої держави 24 серпня ц. р. у м. Києві. «В Україні активно утверджуються демократичні й правові процедури. Відкрито шлях свободі думки і творчої самореалізації. Поставлено надійні перепони проти приниження на етнічному, культурному чи релігійному ґрунті. І ці досягнення сьогодні цінує кожен громадянин України», — сказав Глава держави.

В. Янукович підкреслив, що соціальний вектор державної політики послідовно посилюється. Свідченням цього він назвав нові соціальні ініціативи, які вже знайшли своє відображення у відповідних змінах до Державного бюджету. «У непростих економічних умовах ми знаходимо можливість підвищення соціальних стандартів», – підкреслив В. Янукович.

У зовнішній політиці Україна залишається вірною європейському вибору. «Ми впевнено торуємо шлях розбудови сучасної європейської держави. Але це надзвичайно складний процес. Ми шукаємо свою дорогу до спільноти розвинених держав», — підкреслив Глава держави.

Водночас Президент наголосив: «Інтеграція за будь-яку ціну — за рахунок втрати незалежності, економічних чи територіальних поступок, за рахунок дозволу втручатися у внутрішні справи — такий шлях ми ніколи не сприймали і не сприймемо». Свобода і незалежність — це найголовніша умова успіху і процвітання України, заявив Глава держави. В. Янукович висловив переконання, що успішне проведення в Україні ЄВРО-2012 довело міжнародній спільноті, що наша держава є надійним партнером і здатна виконувати складні завдання.

Сьогодні, зазначив Глава держави, стабільність політичного життя і непорушність демократичних процедур є ключовою умовою прогресу в країні.

Крім того, Президент України Віктор Янукович закликав всі політичні сили та громадські об'єднання взяти активну участь у роботі Конституційної Асамблеї.

У своєму привітанні з Днем Незалежності України Прем’єр-Міністр України Микола Азаров зокрема зазначив: «Державна незалежність відкрила унікальні можливості для економічного зростання, духовного розвитку та культурної розбудови нашої держави.

За роки незалежності виросло покоління, для якого слова «свобода», «право вибору», «демократичні цінності» — не просто правові терміни, а спосіб життя. Наша держава росте, відкриває для себе нові можливості та перспективи. Запорука державотворчого успіху — у суспільній злагоді, творчому об’єднанні зусиль мільйонів громадян вільної та незалежної України».

Голова Чернігівської обласної державної адміністрації Володимир Хоменко у своєму вітальному посланні до жителів Чернігівщини з нагоди свята також наголосив на цінності незалежності для кожного громадянина та її здобутках. «Епохальна та доленосна подія — проголошення незалежності нашої країни — стала проявом високої свідомості українського народу, втіленням його багатовікових прагнень до демократії та свободи, побудови суверенної, економічно розвиненої держави.

Зміни, які відбулися в Україні впродовж років незалежності, визначили вектор її цивілізованого, демократичного розвитку шляхом побудови відкритого, правового громадянського суспільства.

Сьогодні Україна перебуває в стані масштабного реформування, спрямованого на покращення суспільно-політичного та соціально-економічного життя країни.

Головне завдання місцевих органів влади — старанно працювати заради підвищення соціальної захищеності наших людей, покращення добробуту кожної родини».