back

Засідання круглого столу: «Передвиборні програми кандидатів в одномандатному мажоритарному окрузі № 209»

27 серпня 2012

22 серпня в приміщенні Ніжинської райдержадміністрації відбулася презентація та обговорення аналізу передвиборчих програм кандидатів-мажоритарників, які балотуються в 209 виборчому окрузі на Чернігівщині.

Під час заходу було представлено результати порівняльного аналізу передвиборчих програм всіх кандидатів – мажоритарників 209 виборчого округу, а також результати опитування громадської думки виборців на Сіверщині.

Відповідний аналіз був проведений Чернігівською громадською організацією «Поліський фонд міжнародних і регіональних досліджень» на основі офіційних передвиборчих програм партій та кандидатів.

Участь в круглому столі взяли представники політичних партій, кандидати та їх представники, громадські організації, засоби масової інформації.

Що стосується аналізу передвиборчих програм, то за оцінками громадських експертів у передвиборчих програмах кандидатів переважно домінують констатація проблем та перелік заходів, які вони вважають за потрібне вжити. З 18 кандидатів лише в Ігоря Пучки висуванця Народної Партії вказано терміни реалізації конкретних заходів для округу.

Круглий стіл відбувся в рамках реалізації проекту «Парламентські вибори, як шанс для розв’язання місцевих проблем Чернігівського регіону», який реалізує громадська організація «Чернігівський освітній центр «Ініціатива» в партнерстві з «Поліським фондом міжнародних і регіональних досліджень» та за підтримки Фонду «Східна Європа та IRI.