back

Про підсумки дитячого оздоровлення в 2012 році за рахунок коштів Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності

21 серпня 2012

Як і в попередні роки, Ніжинська міжрайонна виконавча дирекція Чернігівського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності тісно співпрацює з питань, що стосуються дитячого оздоровлення. з місцевими органами влади, роботодавцями, фізичними особами, які використовують найману працю, та профспілками. Це, в першу чергу, широке інформування причетних до оздоровлення дітей – підприємств, установ, організацій та фізичних осіб, які знаходяться на обліку в міжрайонній дирекцій як страхувальники. Крім того, це співпраця за постійної підтримки органів місцевої влади з міським, районним відділами освіти, відділами з питань сім’ї та молоді, з питань молоді та спорту та бажання забезпечити оздоровлення якомога більшої кількості дітей застрахованих осіб.

Ще в лютому місяці поточного року в Ніжинській міжрайонній виконавчій дирекції розпочалася робота по дитячому оздоровленню. Для початку – це розрахунок суми асигнувань, яка склала 350 тисяч гривень. На перший погляд, та враховуючи виконання попередніх років, сума була дуже завелика. Щоправда, слід сказати про те, що Фонд соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, попри всі свої проблеми, кожен рік збільшує граничні норми витрат на зміцнення здоров’я та відпочинок дітей віком від 6 до 18 років працюючих осіб. Ось і цього року витрати на харчування, лікування та культурне забезпечення склали 40 гривень за добу перебування в оздоровчому закладі проти 38 гривень в минулому році.

Зусилля всіх учасників оздоровчого процесу були направлені на виконання поставлених завдань, а також на те, щоб впродовж літа кожен, хто має право на пільгове оздоровлення за кошти Фонду, ним скористався та зміцнив своє здоров’я. Літнє оздоровлення дітей застрахованих осіб в поточному році проведено в тринадцяти оздоровчих закладах, в тому числі: в семи закладах, які розташовані на території області, решта – за її межами. Загалом оздоровлено 550 дітей працюючих осіб міста та району.

Частково за кошти Фонду профінансовано оздоровлення 499 дітей. Кошти, використані на ці цілі, склали 361,1 тис. грн. За повну вартість, – на загальну суму 150,0 тис. грн., закуплено 51 путівку в санаторій «Десна» (с. Ладинка, Чернігівський район). Вказані путівки видані для оздоровлення дітей, які є членами багатодітних та малозабезпечених сімей з доплатою 10 відсотків від вартості путівки, що становить 294 грн. за кожну дитину. Крім того, за участю коштів Фонду оздоровлено 107 дітей міста та району через обласні профспілкові організації, витрати склали 81,1 тис. грн.

В цьому році вперше було запроваджено організований виїзд 114 дітей для оздоровлення в оздоровчий табір “Ольвія”, який розташований в м. Очаків, Миколаївська область. До організації та формування груп, крім спеціалістів міжрайонної дирекції, були підключені працівники освіти, голови комісій із соціального страхування підприємств, установ та організацій та інші. По закінченню змін отримані гарні відгуки від дітей та батьків щодо перебування в таборі. Сподіваємося, що в наступному році бажаючих відвідати цей оздоровчий заклад буде значно більше.

На календарі серпень місяць, ще триває літо і продовжують відпочивати та оздоровлюватися діти й дорослі, а в міжрайонній дирекції Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності розпочалася робота по підготовці програми оздоровлення дітей застрахованих осіб на 2013 рік. Запрошую всіх участників оздоровчого процесу проаналізувати результати поточного року та вже зараз активно включитися до планування, що, на мою думку, значно полегшить роботу, пов’язану з оздоровленням дітей влітку наступного року.

Чекаємо на ваші пропозиції та глибоке розуміння такого важливого питання, як здоров’я наших дітей.

Наталія Волкова,

директор Ніжинської міжрайонної виконавчої дирекції Чернігівського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності