back

НАПЕРЕДОДНІ ДНЯ НЕЗАЛЕЖНОСТІ

21 серпня 2012

Напередодні святкування двох державницьких свят – Дня Державного Прапора та Дня Незалежності України у райдержадміністрації відбулася зустріч. Голова РДА Володимир Другаков, голова районної ради Олег Бузун, начальник Ніжинсько-Куликівського об’єднаного комісаріату Володимир Іваницький вітали представників громадської організації – Спілки ветеранів війни в Афганістані та членів їхніх сімей.

- Завдяки активній громадській позиції спілчан і їхнього очільника – Сергія Ступака, завдяки розумінню важливості співпраці з колишніми афганцями з боку районної влади, наші стосунки стають тіснішими, зустрічі – теплішими, справи – результативнішими. Ваша турбота про побратимів і сім’ї загиблих, ваша допомога, пропозиції змінити щось на краще, принципові дії у вирішенні складних, але життєво необхідних справ, заслуговують на щиру повагу й підтримку з боку усіх гілок влади,- розпочав свій виступ голова РДА.- У яке село ми б не приїздили, у яку хату не зайшли б – нас завжди зустрічають, як рідних. Це свідчить про гарні людські взаємовідносини між тими, кого пов’язує афганська війна.

- Можна говорити довго й красиво, підбираючи правильні слова, а можна просто робити добрі справи на користь людям, як це роблять члени Спілки, сказав, вітаючи присутніх зі святами, Володимир Леонідович. - Ви також писали історію нашої держави, творили її незалежність, чесно виконуючи свій військовий обов’язок, тож, давайте й надалі працювати разом на благо рідної України і її народу.

До привітань приєднався голова районної ради Олег Бузун.

- У Спілки чудовий координатор – Сергій Ступак, добрі помічники – бойові побратими, районна влада теж ніколи не стояла осторонь ваших турбот і проблем, тож усі справи, які започатковуються в районі щодо афганців ми разом успішно втілюємо в життя. Матеріальна підтримка сімей загиблих стала нашим спільним пріоритетом. Щомісяця ми відвідуємо родини, маючи можливість допомогти, поспілкуватися, почути про наболіле, підтримати. Зараз на порядку денному стоїть питання щомісячної виплати матері воїна-афганця Віталія Пузіна, яка переїхала жити в Носівський район. Гадаю, депутати позитивно вирішать його.

- Я впевнений, вам є що сказати підростаючому поколінню, ви повинні пропагувати роль і місце в історії афганської війни, на власному прикладі вчити молодь любити батьківщину, адже від кожного з нас залежить доля держави, її майбутнє,- наголосив Олег Віталійович.

- Ви, кожен на своєму місці, чесно виконуєте громадянський обов’язок, працюєте й віддаєте свої знання на благо країни. Якщо всі громадяни України будуть такими, як ви, наше держава процвітатиме,- переконаний Володимир Іваницький. З нагоди 21-ї річниці Незалежності України та Дня прапора Володимир Другаков та Олег Бузун вручили афганцям грамоти. Голова Спілки Сергій Ступак від імені товаришів і сімей загиблих подякував керівникам району за підтримку.

Олена НАЙДА

Фото автора