back

Запровадження електронного пенсійного посвідчення

09 жовтня 2018

Постановою правління Пенсійного фонду України від 03.11.2017 № 26-1, яка зареєстрована в Міністерстві юстиції України 04.12.2017, затверджено новий Порядок оформлення, виготовлення та видачі документів, що підтверджують призначення особі пенсії. Згідно з цим Порядком, пенсійні посвідчення можуть виготовлятися як у паперовій формі, так і у вигляді платіжної картки, яка є одночасно пенсійним посвідченням.

Усі категорії пенсіонерів, які отримують пенсійні виплати через Державний Ощадний банк України, відтепер мають можливість отримати електронне пенсійне посвідчення (ЕПП).

Електронне пенсійне посвідчення - поєднує функції пенсійного посвідчення та банківської платіжної картки, містить електронну інформацію про власника та електронний підпис.

За його допомогою можна отрима ти пенсію, просто і швидко сплатити за комунальні послуги через інтернет, розрахуватись за покупку в магазині та мати доступ до безлічі інших онлайн-послуг. Також, людина може отримати доступ до пенсійної справи, до даних про стаж та заробітну плату, користуватися іншими сервісами державних органів, подавати заяви та запити до органів Пенсійного фонду України, не відвідуючи їх особисто.

Пенсійне посвідчення нового зразка надає право власникові користуватися всіма пільгами, які належать йому, як пенсіонерові.

Щоб отримати модернізований пенсійний документ, необхідно звернутись до Пенсійного фонду за місцем перебування на обліку та подати заяву на виготовлення посвідчення, долучивши такі документи: паспорт, довідку про присвоєння ідентифікаційного номера та фотокартку розміром 2,5 х 3 см.

Виготовлення електронного пенсійного посвідчення для пенсіонера є безкоштовним.

Для отримання додаткової інформації телефонуйте до Ніжинського об'єднаного управління Пенсійного фонду України за номером 2-35-02.

Ніжинське об’єднане управління Пенсійного фонду України