back

Засідання тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати, пенсій, стипендій та інших соціальних виплат

03 серпня 2012

25.07.2012 року відбулося засідання Тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат, Головував заступник голови тимчасової комісії, начальник управління економіки Шелест В. Ф.

В ході засідання були розглянуті питання про ситуацію з виплати заробітної плати на підприємствах, в організаціях та установах району, недопущення виникнення заборгованості із виплати заробітної плати, про стан погашення заборгованості по внесках до Пенсійного Фонду та сплаті податків до Ніжинської об’єднаної державної податкової інспекції.

На засідання комісії були запрошені керівники підприємств, які мають заборгованість по внесках до Пенсійного Фонду та сплаті податків до Ніжинської об’єднаної державної податкової інспекції: ДП “Ніжинський КХП”, ТОВ “Піаст Агро-Ніжин”, ФГ “Деметра”, ВАТ “Ніжин Агрохім”, ЗАТ “Ніжинська сільгосптехніка”. В результаті засідання керівників підприємств-боржників зобов’язано вжити термінових заходів щодо прискорення ліквідації боргів.

Рішенням Комісії створено робочу групу для ретельного вивчення питань виникнення заборгованості по внесках до Пенсійного Фонду та сплаті податків до Ніжинської об’єднаної державної податкової інспекції з виїздом до кожного підприємства-боржника.

Окремим питанням розглянуто рівень середньої заробітної плати за 6 місяців поточного року. На основі ретельного аналізу виявлено ряд підприємств в яких рівень середньої заробітної плати не відповідає рівню Програми соціально-економічного розвитку району на 2012рік. Керівникам підприємств запропоновано розробити заходи щодо підвищення заробітної плати .

За інформацією управління економіки райдержадміністрації