back

ВИПЛАТА ПЕНСІЙ ЗА ДОВІРЕНІСТЮ

29 серпня 2018

Виплата пенсій за відомостями здійснюється з 4 по 25 число кожного місяця у виплатних об’єктах поштового зв’язку та з доставкою додому. Виплата пенсій може здійснюватися за довіреністю.

Після першої виплати довіреність на виплату пенсій надається працівнику пошти і зберігається у виплатному об’єкті поштового зв’язку в порядку, що забезпечує наявність довіреності в окремій справі.

У разі якщо довіреність оформлена на строк понад один рік, пенсіонер після закінчення кожного року дії довіреності особисто або через законного представника звертається з відповідною заявою до управління Пенсійного фонду щодо продовження виплати за довіреністю.

У відомості на виплату пенсій спеціаліст управління Пенсійного фонду після одного року дії довіреності робить відмітку навпроти прізвища одержувача про поновлення заяви про виплату пенсій за довіреністю.

У разі відсутності відповідної відмітки у відомості виплата пенсії за довіреністю, з дати вчинення якої минуло більше року, не допускається.

У разі зміни одержувачем місця проживання виплата пенсій здійснюється виплатним об’єктом поштового зв’язку за попередньою адресою до оформлення управлінням Пенсійного фонду документів для виплати пенсій за новою адресою.

Для зміни адреси пенсіонер надає до управління Пенсійного фонду України заяву про отримання пенсії за місцем фактичного проживання, паспорт або документ відповідних органів з місця проживання (реєстрації), у тому числі органів місцевого самоврядування.