back

СКАЗАНО — ЗРОБЛЕНО!

27 липня 2012

Ідеальної влади, яка б цілком влаштовувала абсолютно всіх своїх громадян, як відомо, просто не існує. Адже людям увесь час хочеться чогось кращого. Власне, як ставитися до влади, радив ще давній філософ: «Якщо тобі і твоїй родині живеться ліпше, якщо ситуація в державі покращується, і ти починаєш пишатися своєю країною, – отже, слід поважати такого правителя і довіряти йому».

Минуло зовсім небагато часу, відколи Президент України Віктор Янукович виступив із важливими для мільйонів громадян соціальними ініціативами. Втім, уже сьогодні можна з упевненістю заявити: глава держави, уряд і парламентська більшість на чолі з Партією регіонів цілком дотримали слова! Вчасно, без заборгованості, проводиться виплата всіх видів державних соціальних допомог. З липня цього року діти з малозабезпечених родин, яких на Чернігівщині – близько 3,7 тисяч, одержать додатково по 260 гривень, а інваліди та пенсіонери (котрі мешкають у малозабезпечених сім’ях) – по 168 грн. Під особливим постійним контролем облдержадміністрації – соціальний захист багатодітних родин, які отримують суттєві пільги з оплати житлово-комунальних послуг, знижки за користування паливом, послуг зв’язку.

У серпні планується ввести в експлуатацію новий корпус стаціонарного відділення обласного центру соціальної реабілітації дітей-інвалідів – на 60 місць. Завдяки цьому буде охоплено допомогою вдвічі більше дітей, ніж тепер. Протягом року додатково пройдуть реабілітацію 700 дітей-інвалідів.

Чітко виконується і урядова постанова про забезпечення громадян засобами приймання сигналів цифрового телерадіомовлення – на сьогодні в області завершено прийняття майже 37 тисяч заяв на отримання тюнерів. 52 мільйони гривень передбачено в 2012-му на соціальний захист громадян, постраждалих від наслідків аварії на ЧАЕС (таких на Чернігівщині – близько 86 тисяч). Значна увага приділяється забезпеченню жителів якісними ліками.

З 1 червня аптеки області розпочали поетапне виконання урядової постанови «Про реалізацію пілотного проекту щодо запровадження державного регулювання цін на лікарські засоби для лікування осіб з гіпертонічною хворобою».

Понад 80 тисяч вкладників Чернігівщини вже отримують по 1000 гривень, причому на відміну від гучних скандалів, якими супроводжувалися виплати «Юлиної тисячі», нині все відбувається чітко, спокійно, без сварок і черг.

На Придесенні значна увага приділяється програмі «Доступне житло», розвитку молодіжного житлового будівництва.

Тобто нові соціальні ініціативи реалізуються у повному обсязі! Люди це відчувають, тому чинна влада та Партія регіонів мають таку підтримку серед населення. Адже Президент, уряд і провладна партія не дають пустопорожніх обіцянок, а діють за принципом: «Сказано – зроблено!».