back

Урочисте вручення державних актів на землю колишнім працівникам КСП «Агрофірма «Лосинівська»

17 липня 2012

В заходах взяли участь: голова облдержадміністрації Хоменко В.М., депутат Верховної Ради України Куровський І.І., заступник голови облдержадміністрації Тканко В.М., голова Ніжинської райдержадміністрації Другаков В.Л., голова Ніжинської районної ради Бузун О.В.

Одним із основних завдань земельної реформи, визначених Президентом України В.Ф.Януковичем, є завершення оформлення та видача громадянам державних актів на право власності на земельні ділянки. Тільки отримавши акт на право власності, селянин відчує себе повноцінним господарем землі, і це надаватиме йому впевненості у розвитку як особистого, так і фермерського господарства. Тому вручення державних актів на землю жителям Лосинівки можна по праву назвати визначною подією. 1872 державні акти були виготовлені за сприяння народного депутата України Івана Івановича Куровського.

Сьогодні немало зроблено, а ще більше планується зробити для забезпечення гідних умов проживання людей на селі. Прокладаються газопроводи, відроджується житлове будівництво, відкриваються нові дитячі садки. Так, у травні цього року у районі було відкрито підвідні газопроводи до сіл Шняківка та Терешківка. Розвиток комунальної, транспортної, соціальної інфраструктури сіл та селищ, це ті першочергові завдання, які стоять перед органами виконавчої влади. Обласна та районна державні адміністрації і надалі робитимуть все можливе аби забезпечити аграрний сектор необхідною фінансовою та організаційною підтримкою.