back

Про стан кадрової роботи в Ніжинській райдержадміністрації за 1 півріччя 2012 року

11 липня 2012

Відділом організаційно-кадрової роботи райдержадміністрації проводиться відповідна робота по добору, розстановці, підготовці та підвищенню кваліфікації кадрів згідно вимог законів України «Про державну службу», «Про місцеві державні адміністрації», «Про засади запобігання і протидії корупції» та інших нормативно-правових актів.

Робота з кадрами та кадровим резервом для державної служби ведеться згідно плану роботи на 2012 рік, затвердженого розпорядженням голови райдержадміністрації від 27.12.2011 № 183-К, розробленого з врахуванням стратегії державної кадрової політики на 2012-2020 роки, з метою комплексного вирішення завдань комплектування місцевих органів кадрами, спроможними на виконання завдань, що дають позитивні результати та подальшого підвищення персональної відповідальності за здійснення радикальних соціально-економічних перетворень.

В 1 півріччі 2012 року проведено 2 засідання ради по роботі з кадрами та резервом при голові райдержадміністрації, на яких розглянуті актуальні питання: про підсумки щорічної оцінки, стан ведення особових справ та трудових книжок в структурних підрозділах РДА, про декларування доходів, проведений аналіз роботи конкурсної комісії та інші, визначені основні завдання на рік.

Призначення на посади в органи державної виконавчої влади та місцевого самоврядування здійснювалося у відповідності з вимогами Закону України „Про державну службу”, постанови Кабінету Міністрів України від 15.02.2002 № 169 „Про затвердження порядку проведення конкурсу на заміщення вакантних посад державних службовців”. В 1 півріччі 2012 року конкурсною комісією райдержадміністрації проведено 2 засідання на заміщення вакантних посад ( начальника відділу центру соціальних служб для сім'ї, дітей і молоді та головного спеціаліста управління агропромислового розвитку райдержадміністрації).

Проходження державної служби здійснюється відповідно до чинного в Україні законодавства. Упродовж року 3 спеціалістам – встановлено надбавку за вислугу років, 4 державним службовцям підвищено ранг.

Ведеться неухильний контроль за недопущенням порушень чинного законодавства України в різних галузях діяльності райдержадміністрації. При виявленні неналежного виконання своїх службових обов’язків посадові особи притягуються до дисциплінарної відповідальності. Так в 1 півріччі 2012 року 2 осіб притягнуто до дисциплінарної відповідальності у вигляді затримки у присвоєнні чергового рангу (Залозна О.М., начальник відділу культури і туризму райдержадміністрації, Шелест В.Ф., начальник управління економіки райдержадміністрації).

Райдержадміністрацією приділяється належна увага навчанню, підготовці та перепідготовці кадрів. Упродовж 2012 року проведено 7 семінарських занять з керівниками, спеціалістами апарату райдержадміністрації, структурних підрозділів райдержадміністрації, відповідальними за роботу з кадрами та резервом кадрів для державної служби.

У відповідності до плану-графіка у Центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій навчалися 38 осіб (17 - працівники органів державної виконавчої влади та 21 - місцевого самоврядування) та 3 особи в інституті підвищення кваліфікації керівних кадрів м. Києва.

Налагоджена чітка робота з посадовими особами органів місцевого самоврядування (головами, секретарями, бухгалтерами). Постійно проводяться навчання-семінари у співпраці з районною радою.

Сформовано резерв кадрів для державної служби на 2012 рік у кількості 65 осіб (чоловіків - 28 , жінок - 37). 01.06.2012 року внесені зміни до кадрового резерву (розпорядження голови райдержадміністрації від 01.06.2012 № 70), в тому числі 1 особа зарахована згідно рекомендацій конкурсної комісії (протокол № 1 від 14.05.2012).

Підвищується і роль кадрового резерву, його дієвість. Значну увагу приділено навчанню осіб, зарахованих до резерву кадрів, на курсах у Київському інституті підвищення кваліфікації при Національній академії державного управління при Президентові України, Чернігівському центрі перепідготовки, підвищення кваліфікації органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій щомісячних семінарських заняттях та шляхом самоосвіти. В 1 півріччі 2012 року з кадрового резерву призначено 1 особу на вищу посаду та 1 особу переведено на іншу посаду.

У 2012 році відзнаками райдержадміністрації відмічені: 3 осіб – Почесною грамотою, 43 - Грамотами райдержадміністрації та 39 особам оголошено Подяку голови райдержадміністрації.

Практикується залучення новопризначених керівників, службовців та кадрового резерву у складі робочих груп по підготовці організаційно-масових заходів, засідань колегії при голові РДА, що сприяє їх подальшому росту, виробленню практичних навичок у роботі з документами, формує аналітичний та перспективний підхід до вирішення багатьох проблем та уміння приймати управлінські рішення.

Головний спеціаліст відділу організаційно- кадрової роботи О.Л. Буракова