back

Профілактична акція «Будь обережним, цінуй здоров’я, стань щасливим!»

03 липня 2012

Молодь – особлива категорія населення. Від неї значною мірою залежить не лише сучасний, а й майбутній соціальний розвиток країни. Наркоманія поступово стає стилем життя підлітків, молоді, завдає шкоди близьким, оточуючим наркоманів, суспільству в цілому. На тлі підліткової наркоманії відбувається зростання злочинності, підвищується ризик зараження на різні інфекційні хвороби, у тому числі СНІД.

Уживання наркотиків практично несумісне з якісним навчанням, із трудовою діяльністю, призводить до деформації особистості, зниження загального інтелектуального потенціалу, поглиблює демографічну кризу в державі.

Наркоманія останнім часом є не просто молодіжною, але вже й підлітковою проблемою. Як вважають дослідники, сьогодні кожному другому учню віком від 13 до 15 років хоча б раз був запропонований наркотик. Приблизно третина з них скористалася такою пропозицією.

Профілактика вживання наркотичних речовин є одним з пріоритетних напрямків діяльності роботи з молоддю.

В рамках спеціалізованого формування «Мобільний консультаційний пункт соціальної роботи» спеціалісти та волонтери Ніжинського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді 27 червня організували та провели профілактичну акцію «Будь обережним, цінуй здоров’я, стань щасливим!» до Дня боротьби зі зловживанням наркотиків та їх незаконним обігом на базі санаторію «Пролісок».

Мета акції – ознайомлення дітей з проблемою наркозалежності; поширення інформації щодо причин, форм і наслідків вживання наркотичних засобів; формування у підлітків навичок аналізу і критичної оцінки інформації про наркотики та вміння приймати правильні рішення.

Жахливо те, що наркотики вражають молодь у найбільш активному репродуктивному та працездатному віці, і через це, - руйнується генетичний код нації. Суспільство втрачає і сьогоднішнє покоління і майбутнє. Війну наркотикам повинен оголосити кожен.

За інформацією Ніжинського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді