back

Володимир Хоменко вручив ключі від 37 нових шкільних автобусів

20 червня 2012

18 червня голова обласної державної адміністрації Володимир Хоменко вручив начальникам відділів освіти райдержадміністрацій ключі від 37 нових шкільних автобусів, зібраних на ПАТ «Чернігівський автозавод». У заході також взяли участь голова обласної ради Анатолій Мельник та Чернігівський міський голова Олександр Соколов.

«Як зазначив Президент України Віктор Янукович, «право дитини на освіту є беззаперечним пріоритетом державної політики». Тож одним з головних завдань в області вважаємо забезпечення якісної освіти, її доступності та конкурентоспроможності», - наголосив у своєму виступі Володимир Хоменко.

Він підкреслив, що обласною державною адміністрацією докладається багато зусиль щодо удосконалення мережі, модернізації всіх освітніх ланок, підвищення соціального статусу вчителя.

Планується комплексне вирішення питання зміцнення матеріально-технічної бази навчальних закладів – починаючи від створення належних умов для перебування учнів, до забезпечення регулярного підвозу дітей і вчителів.

В області нині триває будівництво шести приміщень шкіл, серед яких і нові – Седнівський навчально-виховний комплекс та Носівська ЗОШ №5, які, як планується, відкриють двері школярам у вересні цього року.

«Перспективний напрямок розвитку системи освіти Чернігівщини вбачаємо в організації районних освітніх округів та ефективній діяльності опорних шкіл. А повною мірою забезпечити це можливо лише за умови організованого підвозу учнів до місць навчання.

Вручення сьогодні районним відділам освіти 37-ми нових автобусів, зібраних на Чернігівському автозаводі – вагомий крок на шляху до повного забезпечення підвозом школярів, які цього потребують, насамперед у сільській місцевості», - відзначив керівник області та висловив подяку всім працівникам Чернігівського автозаводу, завдяки сумлінній праці яких школярі області отримають 1 вересня нові якісні та комфортні автобуси.

Володимир Хоменко наголосив: надаючи першочергового значення системному розвитку освітянської галузі регіону, обласна державна адміністрація буде і надалі вживати дієвих заходів щодо підвищення соціальних стандартів життя, запропонованих Главою держави, поліпшення умов для навчання і виховання підростаючого покоління.

Начальник відділу освіти Ніжинської РДА Леся Лозова також отримала ключі від двох нових шкільних автобусів.

За інформацією офіційного веб-сайту Чернігівської ОДА