back

Створено нову службу: Реєстраційну службу Ніжинського міськрайонного управління юстиції

14 червня 2012

Указом Президента України № 401 від 06.04.2011 року затверджено Положення про Державну реєстраційну службу України. Відповідно до якого Державна реєстраційна служба України (далі - Укрдержреєстр) є центральним органом виконавчої влади, діяльність якого спрямовується і координується Кабінетом Міністрів України через Міністра юстиції України та входить до системи органів виконавчої влади.

Укрдержреєстр здійснює свої повноваження безпосередньо та через структурні підрозділи головних управлінь юстиції Міністерства юстиції України в Автономній Республіці Крим, в областях, містах Києві та Севастополі, а також районних, районних у містах, міських (міст обласного значення), міськрайонних, міжрайонних управлінь юстиції, що забезпечують реалізацію повноважень Укрдержреєстру.

В Ніжині повноваження Укрдержреєстру здійснює реєстраційна служба Ніжинського міськрайонного управління юстиції, яка підпорядковується Державній реєстраційній службі України і безпосередньо Головному управлінню юстиції у Чернігівській області.

Основними завданнями реєстраційної служби Ніжинського міськрайонного управління юстиції є:

1) реалізація державної політики у сферах державної реєстрації актів цивільного стану, державної реєстрації речових прав на нерухоме майно, реєстрації (легалізації) об’єднань громадян, інших громадських формувань;

2) внесення на розгляд Міністра юстиції України пропозицій щодо формування державної політики у зазначених сферах.

В.о. начальника реєстраційної служби

Ніжинського міськрайонного управління юстиції

Кошман О.І.