back

Соціальні ініціативи Президента виконуються: допомогу по догляду за інвалідами збільшено в 10 разів

13 червня 2012

На виконання соціальних ініціатив Президента України щодо поетапного збільшення розміру допомоги особам, які проживають разом з інвалідом І чи ІІ групи внаслідок психічного розладу та з метою поліпшення рівня та якості життя сімей, які здійснюють догляд за такими інвалідами, можливого повернення інвалідів у сім’ї з психоневрологічних інтернатів та забезпечення їх проживання у сім’ї Урядом прийнято Закон України «Про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2012 рік» від 12.04.2012 №4647-УІ, в якому враховано збільшення розміру допомоги у 10 разів.

22 травня Верховною Радою України схвалено Закон України «Про внесення зміни до статті 5 Закону України «Про психіатричну допомогу», яким передбачено підвищення розміру допомоги особі, яка здійснює догляд за інвалідом I-II групи внаслідок психічного розладу з 10 відсотків прожиткового мінімуму до рівня мінімальної заробітної плати.

Крім того, право на отримання цієї допомоги матимуть сім’ї, доходи яких не перевищують трьох прожиткових мінімумів, встановлених для кожного члена сім’ї.

Даний Закон 29 травня поточного року передано на підпис Президенту України.

З метою необхідністю приведення нормативних актів у відповідність до прийнятого Закону, Урядом 28 травня 2012 року затверджено постанову Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 2 серпня 2000 р. № 1192».