back

Здоровий спосіб життя – крок в щасливе майбутнє

29 травня 2012

Головною цінністю суспільства є життя і здоров’я людини. Сучасна молодь вступає в життя не тільки за період бурхливого розвитку науки й техніки, й у період негативного впливу ряду чинників, перше місце серед яких посідає паління, шкідлива дія, якого відчувається не відразу, а поступово. Паління та його вплив на організм стали сьогодні соціальною і медичною проблемою

В Україні палить близько 11, 5 млн. жителів, з них – 9,1 млн. чоловіків та 2,4 млн. жінок. Приблизно третина населення у віці від 18 до 25 років - є постійними курцями. Більш, як половина всіх курців свою першу сигарету викурили у віці до 12 років.

Паління - залежність, що руйнує організм, викликає різноманітні хвороби. Це відомо кожному, та не кожен, хто палить бере себе в руки й відмовляється від цигарки. Тож громадськість повинна щораз привертати увагу до цієї проблеми.

Щороку 31 травня в Україні відзначається Всесвітній день боротьби з тютюнопалінням. День, вільний від тютюнового диму, який є приводом замислитись, що є важливіше - здоров’я чи сумнівне задоволення. І якщо у когось із людей, які палять десь глибоко дозрівало бажання розпрощатись з тютюном, то чому б не зробити це саме зараз?

Саме цій проблемі була присвячена профілактична акція «Здоровий спосіб життя – крок в щасливе майбутнє» яку спеціалісти Центру разом з волонтерами організували і провели 22 та 23 травня на базі Талалаївської та Безуглівської ЗОШ І-ІІІ ст.. В ході акції школярі дізналися що Україна – одна серед перших за кількістю викурених цигарок на людину. Це говорить про те, що в нашій країні ця проблема сягнула розмірів епідемії. Що кожна викурена цигарка скорочує життя людини на кілька хвилин та що дуже небезпечним є пасивне куріння, особливо для молодого покоління.

Учасники акції дійшли висновку, що люди зазвичай починають думати про власне здоров’я тільки після того, як недуга дасть про себе знати. Проте можна запобігти багатьом захворюванням набагато раніше. Потрібно всього лише зупинитися і запитати себе: "Що в мене зараз на першому місці: огидна цигарка, яка вже давно не приносить задоволення, чи здоров'я моє та моєї родини?"

За інформацією Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді