back

Обов"язок депутата і людини

28 травня 2012

Нарешті Шатура дочекалася довгожданого дня – останнього дзвоника для місцевих школярів, зустрічі випускників 1982 року і відкриття відремонтованої спортивної зали у школі. Розділити радість шатурян завітали народний депутат України Іван Куровський, голова районної державної адміністрації Володимир Другаков, голова районної ради Олег Бузун, генеральний директор ПП «Агропрогрес» Михайло Шумейко, керівник 4-го відділення цього господарства Володимир Мозговий. Гостей зустрічали сільський голова Людмила Петренко, директор навчально-виховного комплексу Микола Свириденко, вихованці навчального закладу, педагогічний колектив, жителі села.

Ця подія, мабуть, не обминула жоден двір у селі. Не часто при сьогоднішніх економічних труднощах відкриваються новобудови чи спортзали. Шатурянам щодо цього пощастило, адже їхні землі обробляє не лише добрий господарник, а й меценат, який дбає про людей. У 2007 році Іван Іванович допоміг відремонтувати старе приміщення школи, сьогодні його стараннями 40 школярів та 16 вихованців дитячого садочка мають змогу займатися фізкультурою і спортом у сучасному приміщенні.

- Для мене велика честь бути з вами на цьому святі. Звісно, економічна криза, яка накрила увесь світ, змушує економити на видатках, але є речі першочергові, як, наприклад, здоров’я дітей. Спасибі за щирі слова вдячності, але я, як народний депутат і людина, вважаю своїм обов’язком підтримувати село, допомагати вистояти у нелегкі часи. Бажаю усім перемог задля розквіту кожного села, усієї Чернігівщини і України в цілому, - звернувся до присутніх Іван Іванович.

- Освіта Ніжинщини сьогодні нерозривно пов’язана з прізвищем Куровського, за що ми йому низько вклоняємося. Не одну добру справу зробив народний депутат для наших дітей. Свідченням його благодійності – сьогоднішнє відкриття спортзали, а 1 червня ми за підтримки Івана Івановича відкриваємо дитячий садочок у Черняхівці,- сказав голова райдержадміністрації Володимир Другаков.

- Кожна школа, незалежно від того, велика вона, чи мала, заслуговує на повагу і підтримку, і на можливість повноцінно навчатися та займатися спортом, адже здоров’я підростаючого покоління на сьогодні – понад усе. Шатурська шкільна футбольна команда вже шість років поспіль виборює призові місця на районних змаганнях, тож для хлопчаків відремонтований зал – неабияка радість і приз за їхні успіхи у футболі. Сьогоднішня подія є прикладом тісної і продуктивної співпраці між органами місцевого самоврядування та народним обранцем, тож йдемо і наділі цим шляхом, шляхом розвитку і підтримки села,- побажав усім голова районної ради Олег Бузун.

Не зважаючи на те, що день останнього дзвоника не порадував теплом, серця присутніх зігрівала думка про те, що є ще серед нас люди, готові безкорисно, щиро і від душі допомагати. Побільше б таких, і, можливо, наше життя стало б кращим, змістовнішим, світлішим.

Олена НАЙДА

Фото автора