back

Гроші - сільським громадам

23 квітня 2012

Віднині сільські, селищні та районні ради Чернігівщини зможуть ефективніше вирішувати соціально-економічні проблеми своїх населених пунктів. Нещодавно голова Державного фонду сприяння місцевому самоврядуванню в Україні Сергій Маліков підписав у Чернігові Угоду про співпрацю з нашою областю.

Йдеться про відбір на конкурсній основі проектів і програм, спрямованих на розв’язання проблем регіонального характеру, поширення позитивного досвіду вирішення питань соціально-економічного розвитку територій за участю держави, місцевих органів влади та населення; створення вітчизняного банку інноваційних ідей, впровадження їх у практику діяльності місцевих рад, удосконалення процесу муніципальної реформи. Тобто це – один із реальних шляхів, який сприяє надходженню державних коштів на вирішення конкретних місцевих проблем громади.

Такий крок – дуже важливий, зважаючи на ініціативи Президента України щодо реалізації державної політики у сфері місцевого та регіонального розвитку. Віктор Янукович наголосив на необхідності розширення повноважень регіонів. Саме ефективна регіональна політика стане засобом посилення державних економічних реформ і максимального наближення їх результатів до кожної людини.

Отож місцеві громади мають шанс не на словах, а на ділі дбати про своїх односельців. Досить чвар і «революцій»! Час забути про взаємні образи – потрібно об’єднати зусилля, зробити все можливе, щоб покращити життя людей.

Віктор Мудрий,

м. Чернігів