back

Микола Азаров вимагає максимально спростити механізм отримання компенсацій

19 квітня 2012

Наступного тижня Уряд розгляне проект постанови щодо найпростішого механізму виплат компенсацій колишнім вкладникам «Ощадбанку» СРСР. Відповідне доручення Прем’єр-міністр Микола Азаров дав Міністерству фінансів разом з Міністерством соціальної політики, Пенсійним фондом за участі Національного банку. Про це Глава Уряду повідомив під час засідання Кабінету Міністрів.

«Я доручив Мінфіну разом з Мінсоцполітики, Пенсійним фондом, порадившись з Національним банком, виробити найпростіший механізм виплат. Такий проект Уряд розгляне наступного тижня. Приймемо рішення і розпочнемо виплати», - повідомив Глава Уряду.

За його словами, основною вимогою має бути те, «щоб людина могла вільно обирати в який спосіб отримати гроші: готівкою, чи на рахунок, чи на картку».

Микола Азаров поінформував, що вчора Уряд розглядав проект постанови щодо механізму компенсаційних виплат, який відправлено на доопрацювання. «Тому що проект не відповідав головній умові: максимально спростити отримання компенсацій нашими громадянами. Здійснити виплати без принизливих черг. Без маси довідок. Це моя категорична вимога до механізму компенсаційних виплат. В першу чергу за ними підуть люди похилого віку. Треба подбати, щоб механізм був простий, зрозумілий для них і займав мінімум часу», - наголосив Прем’єр-міністр.

Микола Азаров нагадав, що поточного року держава виплатить нашим громадянам 6 мільярдів 150 мільйонів гривень. «Виплатить тим, кому в 2008 році пообіцяли, але не заплатили... Ми свідомо взяли на себе це зобов’язання, адже справедливість треба відновлювати в усьому», - підкреслив Глава Уряду.

Водночас Прем’єр-міністр зауважив, що зміни до бюджету прийняті і підписані Президентом.

«Фінансовий ресурс для реалізації соціальних ініціатив Президента визначено. Порядки використання бюджетних коштів на ці цілі вимагаю прийняти протягом тижня. Отже, треба тільки організовано і ритмічно працювати», - поставив завдання Микола Азаров.

Департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ