back

Засідання «круглого столу» на тему: «Основні стратегічні напрямки соціальних ініціатив Президента України Віктора Януковича»

12 квітня 2012

09 квітня в райдержадміністрації відбулось засідання «круглого столу» на тему: «Основні стратегічні напрямки соціальних ініціатив Президента України Віктора Януковича та їх реалізація на місцевому рівні».

У заході взяли участь керівники структурних підрозділів райдержадміністрації, представники районних організацій політичних партій, громадських організацій, релігійних конфесій, ЗМІ. Засідання «круглого столу» вела заступник голови райдержадміністрації Людмила Сипливець.

В обговоренні питань взяли участь:

Олег Бузун, голова районної ради зосередився на проблемах, які доведеться вирішувати на місцевому рівні. Під час зустрічі з Віце-прем’єр-міністром – Міністром соціальної політики Сергієм Тігіпком він звернув увагу на такі цифри і факти. 30 відсотків безробітних становлять сьогодні працездатні селяни. 20 відсотків – молодь. А 40 відсотків випускників вишів змушені змінювати обраний раніше профіль. Отже, необхідно створювати для них робочі місця. Олег Віталійович вважає за доцільне залишати податок з доходів фізичних осіб на територіях, які створили нові робочі місця. На його думку, молодь привабить можливість ще в студентські роки пройти стажування за обраною професією з поміткою про це в трудовій книжці. Працездатні громадяни до 45 років зможуть поміняти кваліфікацію за державні кошти. Підвищить стандарти життя легалізація заробітної плати у малому бізнесі, перетворення на ринку праці.

Шелест Вадим Федорович, начальник управління економіки, який охарактеризував другий і четвертий напрямок соціальних ініціатив Президента України, акцентував увагу на комплексному перетворенні підходів до оплати праці, сприяння ефективній зайнятості та створенні нових робочих місць. Зазначив, що в районі ведеться відповідна робота у напрямку збільшення заробітної плати та створення нових робочих місць.

Шевчун Олександр Михайлович, начальник управління праці та соціального захисту населення інформував присутніх про модернізацію сфери соціального забезпечення, перехід від безсистемних виплат до адресної допомоги та соціальних послуг, що відповідають потребам конкретної людини та сім’ї (третій напрямок соціальних ініціатив). Зокрема, зупинився на питаннях соціальних виплат жителям району, збільшення розміру окремих видів державних соціальних допомог, якості обслуговування громадян.

Власенко Володимир Васильович, директор міськрайонного Центру зайнятості інформував про проблеми, які є на сьогоднішній день з працевлаштуванням молоді, про роботу Центру зайнятості по створенню нових робочих місць, розгляд у Верховній Раді нового Закону «Про зайнятість населення».

Микула Сергій Миколайович, начальник управління агропромислового розвитку зупинився на питаннях аграрної освіти, недостатньої кількості кваліфікованих спеціалістів в аграрному секторі району, зайнятості населення в сільській місцевості, охарактеризував стан заробітної плати в сільському господарстві.

Ярмоленко Тетяна Кузьмівна, заступник начальника управління Пенсійного Фонду в м.Ніжині та Ніжинському районі інформувала про пенсійне забезпечення в районі, збільшення розмірів пенсій у 2012 році.

Жадько Олег Володимирович, начальник служби у справах дітей акцентував увагу присутніх на заходах, що проводяться в районі щодо соціального захисту дітей. Він зокрема зазначив: третина завдань, поставлених Віктором Януковичем у відповідному дорученні щодо послідовного впровадження державної соціальної політики з підвищення стандартів життя, направлені насамперед на захист прав дітей, сімей з дітьми та найбільш уразливих категорій дітей.

Сипливець Людмила Сергіївна, заступник голови райдержадміністрації, підвівши підсумки засідання «круглого столу», подякувала усім присутнім за участь в роботі та зауважила, що органи виконавчої влади та місцевого самоврядування будуть працювати над втіленням в життя, запропонованих Президентом України соціальних ініціатив, вирішенням актуальних для громади району питань в межах реалізації системних соціально-економічних реформ.