back

Інформація щодо забезпечення громадян засобами приймання сигналів цифрового телерадіомовлення

12 квітня 2012

Інформація щодо забезпечення громадян засобами приймання сигналів цифрового телерадіомовлення В Україні вже збудовано і на повну потужність працює телемережа цифрового наземного ефірного мовлення. Це означає, що тепер через звичайну антену можна дивитися безкоштовно понад 20 (незабаром 32) українські телеканали у високій цифровій якості зображення та звуку. Для приймання цього сигналу необхідно між антеною та телевізором підключити спеціальний пристрій – телетюнер.

Враховуючи важливу соціальну складову процесу переходу на цифрове ефірне мовленння, 21 березня 2012 року Урядом прийнято постанову «Про затвердження порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для забезпечення населення засобами приймання сигналів цифрового телерадіомовлення».

Зазначеним рішенням Кабінету Міністрів України визначено категорії громадян, які безкоштовно можуть отримати зазначені засоби (телетюнери), а саме: -усі інваліди першої та другої групи (у тому числі інваліди війни цих груп); -інваліди війни третьої групи; -особи, які виховують дитину-інваліда, за умови що дитина проживає разом з ними і не перебуває на повному державному утриманні; -особи з малозабезпечених сімей, які отримують державну допомогу згідно із Законом України «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям»; -особи, на яких поширюється право на отримання субсидії для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг протягом опалювального періоду 2011-2012 років. Для безкоштовного одержання телетюнеру, громадяни Ніжинського району, що відносяться до вказаних категорій, повинні до 1 липня 2012 року звернутися до управління праці та соціального захисту населення Ніжинської р д а (каб. № 1, 4 та 8) із відповідною заявою. За довідками звертатись за телефонами 2-23-44, 2-34-38, 2-42-51 Додатково до заяви додаються такі документи: -усі інваліди першої та другої групи (у тому числі інваліди війни цих груп) – копію довідки МСЕК про встановлення інвалідності; -інваліди війни третьої групи - копію довідки МСЕК про встановлення інвалідності та копію посвідчення інваліда війни; -особи, які виховують дитину-інваліда, за умови що дитина проживає разом з ними і не перебуває на повному державному утриманні – копію медичного висновку про дитину-інваліда віком до 18 років і копію свідоцтва про народження дитини; Зразки заяв та уся необхідна інформація з питань одержання, підключення та користування телетюнером будуть оприлюднені на стендах у в управлінні праці та соціального захисту, на офіційних веб-сайтах Держкомтелерадіо, Мінсоцполітики, місцевих органів влади

.

Доставка телетюнерів громадянам буде здійснюватись поштою по мірі надходження заяв громадян до управління праці та соціального захисту населення Ніжинської р д а та формування списків. Черговість доставки визначатиметься також по мірі надходження заяв. Тобто - хто раніше подасть заяву – той раніше отримає телетюнер. Безкоштовне надання телетюнерів зазначеним категоріям громадян буде відбуватися за правилом: один телетюнер - на одне житлове приміщення (будинок).

Управління праці та соціального захисту населення райдержадміністрації