back

З нагоди Дня працівника соціальної сфери

04 листопада 2016

Щороку, в першу неділю листопада, працівники соціальної сфери святкують своє професійне свято, до якого готуються й Ніжинська міжрайонна виконавча дирекція Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності.

Спеціалісти дирекції своєчасно та в повному обсязі забезпечують виконання функцій та завдань в межах передбачених чинним законодавством, а саме: забезпечують фінансування виплат, матеріальних допомог за загальнообов’язковим державним соціальним страхуванням та контроль за їх використанням.

Кошти Фонду, а це допомога по тимчасовій непрацездатності (включаючи догляд за хворою дитиною), допомога по вагітності та пологах, допомога на поховання (крім поховання пенсіонерів, безробітних та осіб, які померли від нещасних випадків на виробництві), а також оплата лікування застрахованих осіб в реабілітаційних відділеннях санаторно-курортних закладів після перенесених захворювань і травм, використовуються тільки за цільовим призначенням.

За 9 місяців 2016 року на підприємства, установи та організації міста та району, які знаходяться на обліку в дирекції, на виплату перелічених допомог перераховано більше 6 млн. грн. і опрацьовано при цьому 1877 заяв-розрахунків.

Витрати на реабілітаційне лікування в санаторно-курортних закладах склали 237,9 тис. грн., при цьому застраховані особи отримали відновлювальне лікування після гострих інфарктів міокарда, гострих церебральних порушень, після оперативних втручань на органах травлення та порушення обміну речовин. Безкоштовні путівки до реабілітаційних відділень в санаторіях Миргорода, Трускавця, Конча-Заспи, Одеси та Закарпаття і оплату листка непрацездатності на цей період отримали 23 застраховані особи, та по завершенню лікування приступили до роботи.

Щоденна, кропітка робота невеликого, але професіонального колективу має свої результати. Спеціалістів дирекції поважають страхувальники та застраховані особи міста і району. Чітка, злагоджена по всіх напрямках робота є запорукою стабільно високих результатів та показників. Вміння та дар спілкування з людьми, а також взаєморозуміння та готовність прийти завжди на допомогу спонукає долати труднощі, як професійні, так і особисті.

Мені довелося стояти у витоків створення дирекції у далекому 2001 році. Поряд зі мною стільки ж років працює головний спеціаліст Баканова Валентина Миколаївна. Головного бухгалтера Прокопець Світлану Василівну та провідного спеціаліста Науменко Людмилу Василівну також можна назвати ветеранами Фонду. Поряд з ними працюють і одночасно переймають досвід молоді спеціалісти Бутенко О.І., Гринь С.В., Шевченко Н.О. Не можна не згадати і про наших членів колективу, які знаходяться у відпустці по догляду за дитиною та не забувають завітати до дирекції, це Литвиненко Л.А. та Кресан С.В.

Щиро вітаю всіх з професійним святом – Днем працівника соціальної сфери. Бажаю здоров’я і благополуччя, миру і злагоди, значних здобутків на професійній ниві. Спасибі вам, шановні колеги, за вашу нелегку, почесну і таку відповідальну працю, за те, що виконуєте своє призначення гідно і чесно відносно тих, хто того потребує. Зі святом!

Волкова Н.П.,

директор Ніжинської міжрайонної виконавчої дирекції