back

Зустріч на базі соціального гуртожитку до Всесвітнього дня здоров’я.

06 квітня 2012

Попередження древнього мудреця Сократа «Здоров’я – це все, але все без здоров’я – ніщо» сьогодні актуально, як ніколи. Більшість людей зацікавлена у здоровому способі життя, замислюється як його сформувати, які фактори його визначають. Основними умовами і ресурсами здоров’я є мир, житло, освіта, харчування, доход, стійка екологічна система і ресурси, соціальна справедливість.

Молоді треба дати можливість розкрити свій потенціал здоров’я через створення міцного фундаменту сприятливого середовища, забезпечити доступ до інформації, набуття життєвих навичок і можливості робити правильний вибір. Центри соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, лікарі покликані впливати на освіту молоді, а особливо на дітей –сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, щодо поліпшення здоров’я.

Спеціалістами Ніжинського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді спільно з фахівцями протитуберкульозного диспансеру була організована зустріч, приурочена до Всесвітнього дня здоров’я, для осіб з числа дітей – сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування на базі обласного соціального гуртожитку. Мета зустрічі – пропаганда здорового способу життя та профілактика соціально – небезпечних хвороб, зокрема туберкульозу. Під час зустрічі молоді люди змогли отримати інформацію щодо шляхів зараження, розповсюдження захворювання, дізналися про симптоми туберкульозу, а також про те, що дотримуючись необхідних запобіжних заходів, можна убезпечити себе від зараження. Молодь переконалася в тому, що необхідно вести здоровий спосіб життя, не зловживати алкоголем, курінням, дотримуватись правил праці та відпочинку, санітарно-гігієнічних умов, уникати стресових, конфліктних ситуацій, вчасно робити флюорографічне обстеження легень.

Ця зустріч заклала основи відповідального ставлення до свого здоров’я, якими, сподіваємось, і в подальшому житті будуть керуватися учасники зібрання. Адже спосіб життя, стиль роботи і дозвілля впливають на здоров’я і повинні бути для молоді його джерелом.

Дружність до молоді – це реальна можливість подолати негативні наслідки ризикованого поводження, можливість об’єднати зусилля соціальних працівників і лікарів для ефективної профілактичної роботи.