back

До Всесвітнього день здоров’я

06 квітня 2012

Здоров’я – одне з основних джерел щастя, радості і повноцінного життя. Воно є не тільки особистим надбанням, а й громадським багатством, одним з важливих показників добробуту і культурного рівня людини.

Турбота про здоров’я і виховання дітей – найважливіше завдання нашої держави. Молоде покоління – це майбутнє країни, і яким воно буде, залежить від сьогодення. Гарне здоров’я є основним ресурсом соціального, економічного, особистісного розвитку і важливим аспектом якості життя. Численні фактори можуть або шкодити або сприяти здоров’ю, чому допомагає пропаганда.

В рамках спеціалізованого формування «Мобільний консультаційний пункт соціальної роботи» спеціалісти Ніжинського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді організували та провели профілактичну акцію «Молодь у здоровому суспільстві» до Всесвітнього дня здоров’я на базі Світанківської ЗОШ І-ІІІст. Пропаганда здорового способу життя, надання учнівській молоді доступу до одержання достовірної інформації про шкідливість соціально-небезпечних хвороб стали метою цієї акції.

З учнями були проведені бесіди про переваги здорового способу життя, життя в безпечному і доброзичливому середовищі. Говорили про можливості кожної молодої людини контролювати своє здоров’я і робити вибір на його користь.

Діти взяли участь у профілактичній грі «Фото-фішка», яка сприяла обговоренню актуальних питань щодо здоров’я та наслідків ризикованої поведінки, які постають перед учнівською молоддю.

Відеофільми «Вся правда про ВІЛ/СНІД» та «Тест» переконали, що ніщо не коштує так дорого і не цінується так дешево, як здоров’я.

Щоб бути здоровим і дотримуватися здорового способу життя, треба весь час докладати зусиль. Потрібно мати силу волі й тверде бажання досягти цього. Такий висновок зробили учасники акції.

За інформацією Ніжинського районного ЦСССДМ