back

«Відчуй смак життя без алкоголю»

30 березня 2012

Коли людина здорова – вона щаслива. Здоров’я – це перша і найважливіша потреба людини, яка визначає здатність її до праці та забезпечує гармонійний розвиток. Воно є найважливішою передумовою пізнання навколишнього світу, самоствердження і щастя людини. Вирішення проблеми здоров’я людини закладено в самій людині, в умінні дотримуватись правил здорового способу життя, який включає в себе відмову від негативних звичок, що руйнують організм.

Запобігання соціально небезпечним хворобам, подолання їх наслідків, формування навичок здорового способу життя серед підростаючого покоління є одним із завдань центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

Останнім часом серед старшокласників набуло значного поширення вживання алкогольних напоїв, що негативно позначається на їх здоров’ї, навчально-пізнавальній діяльності та поведінці, призводить до скоєння ними правопорушень і злочинів.

Ніжинським районним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді було проведено акцію «Відчуй смак життя без алкоголю» на базі Сальнянської та Лосинівської ЗОШ І-ІІІ ст. Були охоплені учні 5-11 класів.

Метою акції було донести до дітей правду про негативні наслідки вживання алкоголю, нерозумне руйнування людського організму. В ході її проведення учням розповідали про шкідливий вплив алкоголю на організм людини. Демонстрували відеофільм, який довів, що вживання навіть незначної кількості алкоголю може легко призвести до дуже небезпечних наслідків, тому що при систематичному надходженні алкоголю в дитячий організм страждає не лише нервова система, а і органи травлення, зір, серце.

Серед старшокласників проводилася профілактична гра «Зумій зупинитись», яка мала на меті показати всі наявні способи протистояння психологічному тиску старших та сильніших над слабшими та навчити дітей відмовлятися від вживання алкогольних напоїв.

Профілактична робота сприяє тому щоб учнівська молодь відмовилась від випивки , підказує шляхи протидії, психологічно озброює, робить їх менш беззахисними перед тими, хто здійснює психологічний тиск, умовляючи приєднатися до пиятики. Під час таких акцій діти вчаться сказати «ні» алкоголю та відчути смак здорового життя.

За інформацією Ніжинського районного ЦСССДМ