back

Про звернення громадян у І кварталі 2012 року

03 квітня 2012

З метою забезпечення вимог Конституції України, Закону України "Про звернення громадян" та на виконання Указу Президента України від 7 лютого 2008 року №109/2008 "Про першочергові заходи щодо забезпечення та гарантування конституційного права на звернення до органів державної влади та органів місцевого самоврядування" райдержадміністрацією проводиться робота, спрямована на створення необхідних умов щодо реалізації конституційного права громадян на письмове звернення та особистий прийом, оперативне вирішення порушених проблем та усунення причин, що породжують скарги.

За І квартал 2012 року на адресу райдержадміністрації надійшло 43 письмових пропозицій, заяв та скарг громадян. 17 звернень надійшло через органи вищестоящого рівня, з них – 7 з гарячої лінії голови ОДА Хоменка В.М., 4 - з Урядової гарячої лінії , 3- з обласної державної адміністрації, 3- з Секретаріату Кабінету Міністрів України,1 – з Адміністрації Президента України.

За відповідний період минулого року було зареєстровано 36 письмових звернень.

Аналіз надходжень звернень громадян до райдержадміністрації показує, що у І кварталі 2012 року спостерігається загальна тенденція щодо збільшення кількості звернень.

Всього у зверненнях було порушено 43 різних питань.

Актуальними питаннями, з яких зверталися громадяни ,є :

- надання матеріальної допомоги (14 звернень),

- питання аграрної політики і земельних відносин ( 4 звернення ),

- затримка у виплаті зарплати (4 звернення),

- питання транспорту і зв"язку (4 звернення),

- скарги на посадовців ( 6 звернень).

Найбільше звернень надійшло від мешканців м.Ніжина ( 17 звернень),сіл: Вертіївка, Крути ,Кунашівка, Мала Кошелівка.

Органи виконавчої влади району вживали заходів по забезпеченню всебічного, об"єктивного і своєчасного розгляду кожного звернення. На 39 звернень авторам надані роз"яснення та необхідна інформація. На 4 звернення відповіді не надавалися, так як вони носили анонімний характер. Але питання, які порушувались у зверненнях, розглядались спеціалістами райдержадміністрації.

Заявникам, які зверталися по питанню надання матеріальної допомоги , райдержадміністрацією матеріальну допомогу розподілено в межах виділених асигнувань.

На особистий прийом до керівництва райдержадміністрації за І квартал 2012 року звернулось 33 громадян.

Організація роботи із зверненнями громадян, взаємодія органів державної виконавчої влади та органів місцевого самоврядування вивчається під час проведення виїзних приймалень, консультативно-методичних днів апарату райдержадміністрації та днів райдержадміністрації. У І кварталі 2012 року виїзні приймальні було проведено:

- у Великодорізькій сільській раді ( січень) – звернулося 10 громадян;

- у Колісниківській сільській раді ( лютий) – звернулося 8 громадян;

- у Шатурській сільській раді (березень) – звернулося 6 громадян.

30% питань вирішено позитивно (8 звернень). Це питання розчищення доріг від сніжних заметів, виплата орендної плати за земельні паї, ліквідація аварійних дерев, перебої в електропостачанні, заміна аварійної електроопори, погана робота телефонних ліній.

Відповідно до затвердженого графіку один раз у місяць проводиться прямий телефонний зв"язок населення з головою райдержадміністрації, заступниками голови, та керівником апарату райдержадміністрації :

- 6 січня 2012 року – із заступником голови РДА Пономаренком А.В. Зателефонував один громадянин щодо прокладання підвідного газопроводу до с.Григорівка;

- 3 лютого 2012 року - із заступником голови РДА Сипливець Л.С. На пряму лінію зателефонувало 3 громадян. Порушувались питання ремонту дороги, відкриття групи дошкільного виховання на базі Кропив"янської ЗОШ, щодо виплати зарплати лікарям.

- 2 березня 2012 року – з головою райдержадміністрації Другаковим В.Л. Зателефонувало 2 громадян. Порушені питання : щодо виплат «дітям війни», перспективи газифікації сіл Ніжинського району.

Питання, з якими звертаються жителі району, в основному розглядаються і вирішуються своєчасно, оперативно, відповіді надаються об"єктивно.

Керівник апарату

райдержадміністрації

Т.П.Коник