back

Загальні збори громадян у селі Дуболугівка.

17 лютого 2012

16 лютого відбулись збори громадян (схід) у селі Дуболугівка.

Жителі громади заслухали звіт сільського голови Руслана Острянка про виконання Програми соціально-економічного розвитку за 2011 рік, в якому він охарактеризував роботу всіх закладів соціальної сфери, наголосив на проблемах, акцентував увагу на необхідності заміни всіх електроопор в селі.

В обговоренні питань взяли участь керівники та представники районних організацій, установ. Зокрема, заступник начальника Ніжинського МВ УМВС Олександр Панченко, дільничний інспектор Ігор Фурман, начальник юридичного відділу управління Пенсійного фонду в м. Ніжині та Ніжинському районі Юлія Левченко, начальник управління агропромислового розвитку Сергій Микула.

Заступник голови райдержадміністрації Анатолій Пономаренко нагородив грамотою райдержадміністрації жителя села Миколу Ярешка, який за власною ініціативою відремонтував та утримує пожежну машину.

Основні проблемні питання, які піднімали жителі громади: низькі закупівельні ціни на молоко, незадовільний телефонний зв’язок, поганий стан доріг, невчасні розрахунки за оренду землі фермерським господарством, безробіття в селі, малий рейсовий автобус для перевезення пасажирів.

Турбує селян і питання щодо утримання і випасання лейкозних корів. Господарі лейкозних корів не поспішають здавати їх, а випасати в спільному стаді таку худобу не можна. Представник ветеринарної служби наголосив на необхідності ізолювати таких корів та провести лабораторні дослідження.

З усіх піднятих населенням питань надані роз’яснення та доручення виконавцям.