back

Зустріч голови райдержадміністрації Володимира Другакова з прийомними сім’ями

03 лютого 2012

Все найкраще, що є на Землі, починається з сім’ї. Без неї людство обійтися не може. «3 родини йде життя людини», - говорить народна мудрість.

Сім`я – це щастя…

Сім`я – це коли є мама, тато, брат або сестра.

Сім`я – це коло близьких людей, які піклуються і люблять тебе.

Поняття сім`ї для кожного різне, але в кожної людини є потреба мати сім`ю.

В нашому районі є діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, які виховуються в інтернатних закладах, і, на жаль, з різних причин залишені можливості мати сім`ю. Деяким дітям доля подарувала другий шанс і вони мають можливість проживати в альтернативній сім`ї.

В родині, де зігріли материнською, батьківською любов’ю, турботою, ласкою дітей, які на якусь хвилину залишились на життєвій дорозі без турботи і любові рідних батьків. Це - прийомні сім’ї.

На сьогодні в Ніжинському районі функціонує 5 прийомних сімей, в яких виховується 6 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Про дітей у цих родинах турбуються прийомні батьки. В цих сім’ях, звичайно, як і у всіх інших, виникає багато проблем, але вони не залишені з ними наодинці. За ініціативи районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді , служби у справах дітей

30 січня 2012 року відбулася зустріч голови Ніжинської райдержадміністрації Володимира Другакова з прийомними батьками, яка мала на меті обговорення проблемних питань, що виникають в сім’ях, де виховуються діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування.

Під час зустрічі обговорювалися зміни, що відбулися після створення прийомних сімей, як вони вплинули на життя батьків і дітей, труднощі, з якими стикаються прийомні батьки у вихованні дітей-сиріт, актуальні проблеми, що виникають між рідними і прийомними дітьми та шляхи їх подолання, оздоровлення дітей в літній період, їх лікування, навчання, захист юридично-майнових прав тощо.

Голова райдержадміністрації подякував прийомним батькам району, які в такий нелегкий час взяли дітей на виховання, за їх щоденну турботу і ласку, створення простору для зростання, розвитку дітей, побажав родинам життєвої мудрості і щирості у взаємовідносинах дорослих і дітей. Володимир Леонідович наголосив, що діти – найдорожче багатство кожної людини, заради їх щастя батьки готові долати всі труднощі і перешкоди. В них – надія на щасливе майбутнє кожної сім’ї, всього українського роду. Чужих дітей на землі не буває і кожен, хто має змогу, повинен зробити все необхідне для того, щоб допомогти дитині.

За інформацією центру соціальних служб

для сім’ї, дітей та молоді