back

Підсумки роботи Ніжинської міжрайонної виконавчої дирекції Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності за 2011 рік

13 лютого 2012

Головним завданням працівників Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності було і залишається своєчасне і в повному обсязі надання матеріального забезпечення та соціальних послуг застрахованим особам, до яких належать допомоги: по тимчасовій непрацездатності (включаючи догляд за хворою дитиною), по вагітності та пологах, на поховання (крім поховання персіонерів, безробітних та осіб, які померли від нещасних випадків на виробництві), а також забезпечення оздорових заходів та інше.

Постановою правління Чернігівського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасвої втрати працездатності доходна частина бюджету Ніжинської міжрайонної виконавчої дирекції на 2011 рік затверджена в сумі 351,5 тис.грн., витратна - 1117,9 тис.грн.

В зв”язку з введенням в дію Закону України від 08.07.2010 р. № 2464-VІ “Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов”язкове державне соціальне страхування” (Далі Закон № 2464-VІ), яким передбачено регулярний збір консолідованого страхового внеску, статтями доходної частини міжрайонної дирекції являються: сплата страхових внесків, нарахованих до 01.01.2011 року – 76,5 тис. грн., надходження від часткової сплати за путівки – 196,8 тис. грн. та інші надходження – 78,2 тис. грн.

Фактичні надходження до Фонду в 2011 році склали 450,7 тис. гривень, або 128,2 відсотка.

Основна частина видатків, щороку, спрямовується на виплату застрахованим особам допомоги у зв”язку з тимчасовою непрацездатністю. Виплата розпочинається з шостого дня непрацездатності за весь період до відновлення працездатності або до встановлення медико-соціальною експерною комісією (МСЕК) інвалідності незалежно від звільнення особи в період втрати працездатноті.

Загальна сума видатків по статті тимчасової непрацездатності за 2011 рік склала 5984,2 тис. грн. при запланованих 7496,7 тис.грн., або 79,8 %. За минулий рік Фондом соціального страхування оплачено 66762 робочих дні, середній розмір денної допомоги у зв”язку з тимчасовою непрацездатністю по Ніжинському регіону склав 90 грн. 02 коп.

Допомога по вагітності та пологаг виплачується застрахованим особам за весь період відпустки, яка триває 126 календарних днів (та 140 днів у разі ускладнених пологів). В 2011 році витрати на допомогу по вагітності та пологаг склали 1887,4 тис. грн. при плані 2017,2 тис.грн.

Плановий показник виплат допомоги на поховання становить 53 тис.грн., фактично використано – 30,8 тис. грн.

На виконання заходів, щодо відновлення здоров”я застрахованих осіб і членів їх сімей в 2011 році на страхувальників Ніжинської міжрайонної виконавчої дирекції Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності передбачано використати 1108,0 тис. грн., фактичне виконання склало 1103,3 тис.грн., в т.ч.:

- за рахунок коштів Фонду придбано та використано 132 санаторно-курортні путівки на загальну суму 688,1 тис. грн., в т.ч. 17 для лікування дорослого та дитини;

- частково профінансовоно оздоровлення 389 дітей, які відпочивали в оздорових закладах в межах регіону, області та за її межами, загальна сума використаних коштів – 285,7 тис.грн.;

- на придбання новорічних подарунків використано 123,7 тис.грн, які були видані дітям застрахованих осіб.

Сьогодні ми ознайомили Вас, наших страхувальників, застрахованих осіб, з результатами роботи міжрайонної дирекції за 2011 рік. Не все, може, було так добре, як хотілось, і як правило, на це впливають багато чинників.

Наша робота тісно пов’язана з Вами, нашими страхувальниками, та багато в чому залежить від Вашого спілкування та звернення до нас. Вчасно подана заявка на матеріальне фінансування – запорука своєчасного отримання допомоги по лікарняному листку. Легше планувати санаторно-куротне лікування, коли знаєш потреби страхувальника. А про літнє дитяче оздоровлення слід починати розмову взимку, так само, як влітку – про новорічні подарунки.

Тому сподіваємося на подальшу активну співпрацю на благо всіх застрахованих осіб м. Ніжина та Ніжинського району.

Наталія Волкова,

Директор Ніжинської міжрайонної

виконавчої дирекції

Чернігівського обласного відділення

Фонду соціального страхування

з тимчасової втрати працездатності