back

Першість району з волейболу серед команд сільських спортивних колективів

06 березня 2012

03 березня 2012 року в спортивному залі Ніжинського агротехнічного інституту проходили ігри першості Ніжинського району з волейболу серед сільських чоловічих команд. Вперше за останні десять років в заході взяли участь 11 команд сіл Вертіївки, Талалаївки, Григоро-Іванівки, Безуглівки, Сального, Крут, Кукшина, Липового Рогу, Світанку та дві команди із селища Лосинівки. Змагання урочисто відкрили заступник голови Ніжинської райдержадміністрації Людмила Сипливець, голова Ніжинської районної організації спортивного Товариства «Колос» Володимир Євтух та головний спеціаліст відділу у справах сім’ї, молоді та спорту Ніжинської райдержадміністрації Андрій Штайнеккер.

Ігри проводили в чотирьох групах за коловою системою, в першій групі у півфінал вийшла команда Талалаївки, яка з легкістю перемогла команду з Л. Рогу. Але з волейболістами «Юність» Лосинівка (тренер-викладач Ніжинської районної ДЮСШ «Колос» Володимир Руденко), які визнані найперспективнішим колективом району та в найближчому майбутньому можуть бути найпершими претендентами на перемогу, та які добре полоскотали нерви минулорічним переможцям та їх вболівальникам прийшлось добре постаратись, в чому останнім допоміг багаторічний досвід.

В другій групі не очікувано вийшли у півфінал сальненські волейболісти, які не приймали участь в районних змаганнях понад десять років, перемігши досить сильні команди з Лосинівки на чолі з Анатолієм Кушніренком.

Переможцями третьої групи – стали ветерани з с. Григоро-Іванівка на чолі з сільським головою Володимиром Орлом, які впевнено перемогли минулорічного бронзового призера команду с. Вертіївка та досить потужну команду Безуглівки. В четвертій групі з деякими труднощами в півфінал вийшли крутяни, перемігши волейболістів з Кукшина з рахунком 2 : 1. Далі згідно жеребу в півфіналі зустрілись спортсмени із Сального та Григоро-Іванівки, де дебютанти з деякими труднощами, про що говорять рахунки партій 21 : 19 та 15 : 13, перемогли бувалих волейболістів з Григоро-Іванівки, а минулорічні чемпіони з Талалаївки прогнозовано перемогли крутівчан. Отже за третє місце зійшлися в двобої волейболісти сіл Григоро-Іванівки та Крут, де з рахунком 2 : 0 стали бронзовими переможцями григоро-іванівські спортсмени. А самим цікавим і напруженим поєдинком звичайно виявився фінальний, в якому команди показали динамічну гру та високу майстерність при постійній гучній підтримці вболівальників. Хочеться зазначити, що до складу команди с. Талалаївки увійшли досвідчені ветерани спорту Микола Динько, відомий земляк Іван Ващенко та ін., яких гучно підтримували знайомі всім люди Віталій Петрик, брати Василь та Віталій Диньки, Олексій Литвиненко та ін. Але фортуна була на стороні молоді із Сального, завдяки правильним тактичним діям та особистій майстерності, постійним атакуючим діям капітана команди Ігоря Петрика з рахунками партій 25 : 21 та 25 : 18 вони - чемпіони району.

Окрім того, приємно було бачити в рядах вболівальників голову Ніжинської райдержадміністрації Володимира Другакова, його заступника Анатолія Пономаренка, начальника управління економіки Вадима Шелеста, славетного тренера з волейболу Поладича Петра Йосиповича. Багато студентів Ніжинського агротехнічного інституту також зацікавились нашими змаганнями.

На урочистому нагородженні заступник голови Ніжинської райдержадміністрації Людмила Сипливець, голова Ніжинської районної організації спортивного Товариства «Колос» Володимир Євтух та головний спеціаліст відділу у справах сім’ї, молоді та спорту Ніжинської райдержадміністрації Андрій Штайнеккер вручили перехідний кубок команді-переможниці, а також всі команди-призери були нагороджені почесними грамотами, медалями та цінними призами відділу у справах сім’ї, молоді та спорту Ніжинської райдержадміністрації.

За інформацією районної організації ВФСТ «Колос»