back

Щодо вчасного оформлення житлових субсидій

07 грудня 2011

На доручення голови райдержадміністрації від 16.11.2011р. №01-09/2563 щодо вивчення та сприяння вирішенню питання щодо вчасного оформлення субсидій на території Лосинівської селищної ради, повідомляємо, що відділ адресних соціальних виплат райуправління праці та соціального звхисту населення працює по єдиній технології надання соціальних допомог на місцевому рівні, тобто відділ призначає субсидії та 22 види різних допомог сім’ям з дітьми, малозабезпеченим сім’ям, інвалідам з дитинства, тощо. Протягом 10 місяців поточного року по Лосинівській селищній раді кількість сімей, яким призначено житлові субсидії на відшкодування оплати за природний газ та електроенергію становить 72 сім’ї, що в порівнянні з минулорічним аналогічним періодом на 29 сімей більше. З початку року призначено готівкової субсидії на відшкодування витрат на оплату твердого палива і скрапленого газу 6 сім’ям на суму 3256грн., середня сума призначеної готівки становить 543грн. Це на 9 сімей менше минулорічного періоду.

Відділ адресних соціальних виплат райуправління праці та соціального захисту населення періодично роздає сільским, селищній радам роз’яснювальні матеріали з питань призначення різних видів допомог , в тому числі субсидій для розміщення їх на стендах.

З початку року спеціалісти відділу провели виїздні приймальні у 19 населених пунктах Ніжинського району, де проводився прийом документів від громадян для призначення субсидій та різних видів допомог, в тому числі 24.03.2011 прийом проводився в Лосинівській селищній раді.

Щодо запобігання утворення черг громадян та забезпечення своєчасного призначення житлових субсидій в райуправлінні постійно проводиться відповідна робота, а саме:

З минулого року в секторі прийому громадян відділу адресних соціальних виплат діє телефон “гарячої лінії” 223-44; по цьому телефону громадяни району можуть звернутися для отримання консультації та записатись на прийом у зручний для них час, тобто діє попередній запис на прийом.

Спеціалісти відділу адресних соціальних виплат прийом громадян проводять без обідньої перерви (працюють по змінному графіку) та з продовженим днем.

З вересня місяця поточного року в відділі адресних соціальних виплат працювало 3 чоловіки (громадські роботи) від центру зайнятості.

Відділ адресних соціальних виплат працює в злагодженому режимі з підприємствами-надавачами житлово-комунальних послуг, по системі запиту (РЕМ, газове господарство, Пенсійний фонд, сільські, селищна ради тощо).

Таким чином, щоб вирішити питання щодо вчасного оформлення субсидій на території Лосинівської селищної ради пропонуємо в штатному кошторисі селищної ради ввести посаду уповноваженої особи ( або вмінити в обов’ язки якогось працівника ) оформлення не тільки субсидій, а і всих видів соціальних допомог на території селищної ради. Ця особа буде здійснювати прийом громадян з питань надання всіх видів соціальної допомоги, ознайомлена з порядком їх оформлення , умовами отримання, переліком необхідних документів, тощо.

Начальник управління

О.М.Шевчун