back

До Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом

06 грудня 2011

1 грудня – Всесвітній день боротьби зі СНІДом та день толерантного ставлення до ВІЛ-позитивних людей. Це день, коли світова громадськість висловлюється на підтримку мільйонів людей в усьому світі, що живуть з ВІЛ/СНІД. Це день, коли ми повинні нагадати собі, що кожні 10 секунд від цього захворювання помирає одна людина, і кожні 14 секунд одна дитина у світі стає сиротою внаслідок ВІЛ/СНІД.

В усьому світі в цей день говорять про СНІД, про те, яку загрозу існуванню людства несе глобальна епідемія. Можна згадувати тих, хто вже помер або смертельно хворий, можна говорити про масштаби трагедії і про те, що чума ХХI століття загрожує існуванню людства ... А можна розповісти всю страшну правду про ВІЛ, попередити її виникнення, допомогти усвідомити всі наслідки захворювання.

В рамках місячника «Через обізнаність населення до подолання епідемії» в Ніжинському районі серед учнівської молоді Центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді були проведені профілактичні заходи, спрямовані на пропаганду здорового способу життя, підвищення рівня поінформованості про захворювання на ВІЛ/СНІД та шляхи його передачі. Були охоплені такі населені пункти: Вертіївка, Талалаївка, Черняхівка, Безуглівка, Л.-Ріг, Гр.-Іванівка, Світанок, Крути.

1 грудня на базі Лосинівської ЗОШ І-ІІІ ст. спеціалістами Центру та студентами-волонтерами була проведена профілактична акція «Вірусна загроза існує не тільки в інтернеті» з метою підвищення обізнаності про ВІЛ/СНІД та толерантного ставлення до ВІЛ-позитивних людей. В рамках акції з учнями були проведені бесіди про переваги здорового способу життя, про шляхи передачі ВіЛ/СНІДу та засоби контрацепції. Також було продемонстровано відеофільм «ВІЛ/СНІД. Вся правда», в якому детально розповідається про вірус імунодефіциту, як він потрапляє до організму людини і як саме впливає на його роботу. Потім дітям запропонували гру «Не передавай далі», що має на меті показати наскільки швидко розповсюджується вірус в нашому суспільстві. Ми навіть можемо не уявляти що люди, які живуть поряд з нами мають це захворювання. І лише дотримання кожним з нас здорового способу життя, використання презервативів, уникнення випадкових статевих стосунків може уберегти всіх від захворювання на ВІЛ/СНІД.

Волонтерами Центру серед учнівської молоді була розповсюджена інформаційно-профілактична продукція.