back

Розширене засідання колегії райдержадміністрації

29 лютого 2012

29 лютого 2012 року голова райдержадміністрації Володимир Другаков провів розширене засідання Колегії райдержадміністрації, на яке були запрошені начальники управлінь, відділів, структурних підрозділів райдержадміністрації селищний, сільські голови, керівники сг підприємств, представники засобів масової інформації. В роботі Колегії взяв участь голова районної ради Олег Бузун та заступник голови районної ради Ірина Грозенко.

Були розглянуті наступні питання порядку денного:

1. Про стан підготовки до весняно-польових робіт 2012 року.

2. Про роботу комунального закладу "Ніжинська районна централізована бібліотечна система" за підсумками 2011 року.

3. Про стан дотримання законодавства з питань державної служби та протидії корупції в органах державної влади в районі.

З інформацією про підготовку до весняно-польових робіт у 2012 році виступив начальник управління агропромислового розвитку Сергій Микула.

Землекористування в районі відбувається в межах 30 сільських рад. Загальна площа сільськогосподарських угідь складає 119,2 тис. га, ріллі 76,6 тис. га, із неї розпайованої 73,7 тис. га. Проводять виробничу діяльність 66 агроформувань різних форм власності. Перед районом на 2012 рік поставлено підвищене завдання. Виробництво продукції рослинництва збільшити на 5%. Здобувши 117 тис. тонн зерна 2011року, аграрії Ніжинського району повинні закріпити дані досягнення і в нинішньому році. З цією метою необхідно здійснити систему організаційно - господарських, агротехнічних заходів.

План соціально-економічного розвитку зобов’язує сільгоспвиробників усіх форм власності засіяти більші площі посіву, чим 2011 року. Включити в обробіток максимальні площі земель Дуболугівської, Великокошелівської сільських рад. Довести зменшення різниці необроблених земель, цим досягти вирішення найважливіших питань: створення нових робочих місць, покращення життєвого рівня сільського населення, збільшивши надходження до сільських громад, покращення соціальної сфери населених пунктів району. Тому пріоритетним напрямком діяльності є збільшення площ під посівом стратегічних культур, зернових продовольчих та фуражних культур, технічних культур, зокрема розширення площ під посівами цукрових буряків, овочів. Безумовно розширити площі кормових культур, які є невід’ємною складовою кормової бази для покращення продуктивності тваринницької галузі.

Виходячи з цього сільгоспвиробники повинні засіяти 30,9 тис. га ярими культурами. Із них зернові ярі 17,3 тис. га, технічні культури 11 тис. га, картопля та овочі на площі 164 га та 176 га відповідно. Всіма категоріями господарств необхідно виробити 103,3 тис. т зерна, цукрових буряків 61,1 тис. т, картоплі 116, 4 тис. т, овочів 22,2 тис. т.

Відповідно, сільгосптоваровиробникам поставлені завдання на 2012 рік: виробити 92 тис. т зерна, 59,2 тис. т цукрових буряків, 3 тис. т картоплі, 4,1 тис. т овочів, заготовити 1 тис. т сіна, 17 тис. т силосу. Під час проведення комплексу весняно-польових робіт буде залучено по сільгосппідприємствах 730 одиниць техніки, тракторів 291 шт., дискових борін 38 шт., плугів 104 шт., культиваторів 117 шт., комбінованих агрегатів 13 шт., сівалок 97 шт., розкидачів мінеральних добрив 41 шт., оприскувачів 29 шт. Механізатори сільгосппідприємств проводять ремонт техніки і на початок весняно-польових робіт її готовність складе 100%.

Першим заходом у початку весняно-польових робіт є підживлення озимих культур як зернових пшениці, жита та посівів озимого ріпаку. Тому керівникам треба прискорити такий захід, як забезпеченість мінеральними добривами.

В управлінні є банк даних виробників мінеральних добрив та цін на них. Станом на 20 лютого викликає занепокоєння розхолодженість керівників. Морозяні дні не є підстава з таким же «холодком» ставитись до даного заходу. Процентне забезпечення складає 20% від потреби. Та й стан озимини при таких низьких температурах січня-лютого не залишить без змін розвиток озимого клину. Найбільший негативний результат відіб’ється на озимому ріпаку. На сьогодні проблематичними є посіви пізніх строків під озимою пшеницею на площі 500 га. та озимого жита 400 га.

Суха погода в осінній період першопричина зрідженості озимого ріпаку на площі 250 га. Для покращення родючості ґрунтів запровадити за практику посів сидеральних культур, як найкращий попередник для посіву та один з дешевих елементів поповнення балансу поживних речовин. Посів ярих зернових провести насінням не нижче 2-ї репродукції. На сьогодні маємо 963 т насіння, що повністю покриває потребу району в цілому, але ж в окремих господарствах є проблема з насіннєвим матеріалом, зокрема на неналежному рівні ведеться сортооновлення та покращення репродукційного складу. Проблеми з наявністю засобів захисту рослин для аграріїв немає, є проблема з обіговими коштами. Тому ми повинні негайно ще раз прорахувати фінансову та матеріально-технічну базу для проведення комплексу весняно-польових робіт в кожному господарстві. Банки, які працюють на території Ніжинського району, готові запропонувати взяття кредитів на проведення комплексу весняно – польових робіт.

З метою прискорення проведення посівної кампанії в оптимальні строки, в районі є достатньо широкозахватних агрегатів, на які можна заключити договори і вчасно провести весняний посів.

Питання щодо дотримання законодавства з питань державної служби та протидії корупції в органах державної влади в районі було розглянуто протокольно.

ДОВІДКА З ПИТАННЯ

«ПРО СТАН ДОТРИМАННЯ ЗАКОНОДАВСТВА З ПИТАНЬ ДЕРЖАВНОЇ СЛУЖБИ ТА ПРОТИДІЇ КОРУПЦІЇ В ОРГАНАХ ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ В РАЙОНІ»

Відділом організаційно-кадрової роботи райдержадміністрації проводиться відповідна робота по добору, розстановці, підготовці та підвищенню кваліфікації кадрів згідно вимог законів України «Про державну службу», «Про місцеві державні адміністрації», «Про засади запобігання і протидії корупції» та інших нормативно-правових актів.

Робота з кадрами та резервом ведеться згідно плану роботи на 2012 рік, затвердженого розпорядженням голови райдержадміністрації від 27.12.2011 № 183-К, розробленого з врахуванням стратегії державної кадрової політики на 2012-2020 роки, з метою комплексного вирішення завдань комплектування місцевих органів кадрами, спроможними на виконання завдань, що дають позитивні результати та подальшого підвищення персональної відповідальності за здійснення радикальних соціально-економічних перетворень.

Упродовж 2011 року щоквартально проводились засідання ради по роботі з кадрами та резервом при голові райдержадміністрації, на яких розглянуто 7 актуальних питань покращання роботи з кадрами та резервом в райдержадміністрації та її структурних підрозділах.

Призначення на посади в органи державної виконавчої влади та місцевого самоврядування здійснювалося у відповідності з вимогами Закону України „Про державну службу”, постанови Кабінету Міністрів України від 15.02.2002 № 169 „Про затвердження порядку проведення конкурсу на заміщення вакантних посад державних службовців”. В 2011 році конкурсною комісією райдержадміністрації проведено 1 засідання на заміщення вакантної посади провідного спеціаліста центру соціальних служб для сім"ї, дітей і молоді.

Проходження державної служби здійснюється відповідно до чинного в Україні законодавства. Упродовж року 10 спеціаілстам – встановлено надбавку за вислугу років, 10 державним службовцям підвищено ранг, в тому числі 2-м позачергово (згідно Положення про проведення Всеукраїнського конкурсу «Кращий державний службовець»).

Ведеться неухильний контроль за недопущенням порушень чинного законодавства України в різних галузях діяльності райдержадміністрації. При виявленні неналежного виконання своїх службових обов"язків посадові особи притягуються до дисциплінарної відповідальності. Так в 2011 році одній особі оголошено догану (Лозова Л.В., начальник відділу освіти РДА) та 11 притягнуто до дисциплінарної відповідальності у вигляді затримки у присвоєнні чергового рангу (Пономаренко А.В., заступник голови РДА, Буракова О.Л., головний спеціаліст сектору контролю, Дубодєлов В.М., начальник відділу з питань надзвичайних ситуацій, Гаценко В.М., начальник фінансово-господарського відділу РДА, Мордач Н.Л., завідувач сектору з питань внутрішньої політики, Лозовий В.О., головний спеціаліст відділу житлово-комунального господарства, Марченко Л.О., головний спеціаліст служби у справах дітей РДА, Хоменко К.І., спеціаліст 1 категорії служби у справах дітей РДА, Носенко М.В., заступник начальника управління агропромислового розвитку РДА, Шевчун М.М., начальник відділу праці управління праці і соціального захисту населення РДА, Пархоменко Н.М., провідний спеціаліст відділу праці управління праці і соціального захисту населення РДА).

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 08.12.2009 № 1422 зі змінами, внесеними згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 02.11.2011 № 1126, відповідальною особою за напрям щодо запобігання та виявлення корупції в межах загальної чисельності працівників райдержадміністрації розпорядженням голови райдержадміністрації від 17.02.2012 № 22 призначений начальник відділу по взаємодії з правоохоронними органами, оборонної та мобілізаційної роботи райдержадміністрації Касьяненко Геннадій Дмитрович.

Райдержадміністрацією приділяється належна увага навчанню, підготовці та перепідготовці кадрів. В 2011 році проведено 12 навчань з кадрами та резервом, в тому числі 6 жовтня 2011 року Чернігівським центром перепідготовки та підвищення кваліфікації проведений виїзний семінар-тренінг на тему «Забезпечення ефективності запобігання та протидії корупції на державній службі та службі в органах місцевого самоврядування» для державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування. У відповідності до плану-графіка у Центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації навчалися 34 особи – працівники органів державної виконавчої влади та місцевого самоврядування. Склалася чітка система роботи з посадовими особами органів місцевого самоврядування (головами, секретарями, бухгалтерами). Постійно проводяться навчання-семінари у співпраці з районною радою, на яких неодноразово розглядалися подання Ніжинської міжрайонної прокуратури щодо дотримання основних положень Закону України «Про засади запобігання та протидії корупції».

Своєчасно згідно вимог законодавства сформовано резерв кадрів на 2012 рік у кількості 65 осіб (чоловіків - 28 , жінок - 37).

Підвищується і роль кадрового резерву, його дієвість. Значну увагу приділено навчанню осіб, зарахованих до резерву кадрів, на курсах у Київському інституті підвищення кваліфікації при Національній академії державного управління при Президентові України, Чернігівському центрі перепідготовки, підвищення кваліфікації органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій щомісячних семінарських заняттях та шляхом самоосвіти. В 2011 році призначено на вищі посади 6 осіб з кадрового резерву, що засвідчує про його результативність. У 2011 році відзнаками райдержадміністрації відмічені: 14 осіб – Почесною грамотою, 124 - Грамотами райдержадміністрації та 74 особам оголошено Подяку голови райдержадміністрації.

Практикується залучення новопризначених керівників, службовців та кадрового резерву у складі робочих груп по підготовці організаційно-масових заходів, засідань колегії при голові РДА, що сприяє їх подальшому росту, виробленню практичних навичок у роботі з документами, формує аналітичний та перспективний підхід до вирішення багатьох проблем та уміння приймати управлінські рішення.

Згідно наказів Головного управління державної служби України від 31.10.2003 № 122 «Про затвердження Загального порядку проведення щорічної оцінки виконання державними службовцями покладених на них обов"язків і завдань», від 04.11.2009 № 326 «Про затвердження змін до Загального порядку проведення щорічної оцінки виконання державними службовцями покладених на них обов"язків і завдань», листа облдержадміністрації від 18.01.2012 № 05-02/100 щодо проведення щорічної оцінки та з метою здійснення регулярного контролю за проходженням державної служби та професійними досягненнями державних службовців проведена оцінку виконання державними службовцями апарату та структурних підрозділів райдержадміністрації покладених на них обов"язків і завдань, розпорядженням голови райдержадміністрації № 6-К від 10.0.2011 визначені терміни та заходи по проведенняю щорічної оцінки за підсумками роботи у 2011 році. З 92 державних службовців в апараті та підпорядкованих структурних підрозділах щорічній оцінці підлягали 63 особи.

Із загальної кількості оцінених отримали оцінки: «низьку» 0 державних службовців – 0 %; «задовільну» - 3 державних службовці – 4,9 %; «добру» - 56 державних службовця – 88,8 %; «високу» - 4 державних службовці – 6,3%.

Врахування результатів проведення щорічної оцінки:

- рекомендовано на зайняття більш високої посади – 4 особам

- дострокове присвоєння чергового рангу – 3 особам

- виплата грошової премії – 4 особам

- направлення на навчання – 7 осіб

- направлення на підвищення кваліфікації – 4 осіб