back

Зустріч голови райдержадміністрації з колективом Ніжинської центральної районної лікарні

02 грудня 2011

Як дожити до нового бюджетного року? Це питання поставили працівники районної лікарні перед головою райдержадміністрації Володимиром Другаковим. Медикам затримують листопадовий аванс, тож термін виплати заборгованості найбільше хвилював керівництво і актив лікарні, старший персонал, профспілку.

- Чернігівщина – дотаційна область, як і Ніжинський район зокрема, тому ми залежимо від розподілу державного бюджету. Днями область отримала черговий транш, який буде розділений між районами. Ми, у свою чергу отримавши кошти, зможемо виплатити зарплатню усім працівникам бюджетних установ. Тож приводів для хвилювань немає, у найближчий час проблему буде вирішено, сказав Володимир Леонідович.

Цікавило аудиторію і питання про оздоровчі. Голова райдержадміністрації запевнив, що виплати плануються. Настали часи, коли медицина повинна бути конкурентноспроможною Пацієнт сьогодні має право обирати і медичний заклад, і лікаря на власний розсуд. Тож завдання лікарні – запропонувати найширший і найякісніший спектр послуг, аби люди не їхали в область чи республіканські центри, і могли на місці отримати кваліфіковану допомогу. Сучасне медичне обладнання – ось те, без чого така допомога неможлива. Це розуміють і медики, і влада. Тому керівництво району намагається підтримувати усі починання адміністрації райлікарні щодо проблеми переоснащення закладу.

За кошти районного бюджету та частково лікарняної каси виділені кошти на придбання обладнання, за допомогою якого можна діагностувати хвороби черевної порожнини. Володимир Другаков вручив завідуючому хірургічним відділенням Ігорю Садовському відповідну документацію. Це лише 50% успіху. Наступним планується придбати ту частину обладнання, за допомогою якої можна буде робити малоінвазивні, тобто малотравматичні хірургічні втручання. Вже перший квартал наступного року повинен «розв’язати» руки ніжинським хірургам і полегшити життя пацієнтам, адже саме у першому кварталі планується повна доукомплектація операційної у хірургічному відділенні.

Олена НАЙДА

Фото Олександра Василенка